SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Шахтарям Червоноградського району продовжують виплату заробітної плати. Ще 15% – за лютий 2021

22 березня на рахунки ДП «Львіввугілля» поступили кошти за реалізацію вугільної продукції від ПАТ «Центренерго» – 22,9 млн грн, з яких шахтарям виплачено частину заробітної плати за лютий.

В цілому за лютий 2021 року вже виплачено 47% зарплати.

Також надішли кошти за реалізовану вугільну продукцію від ТОВ «Д.Трейдінг» у сумі 2 млн грн, які буде скеровано на оплату електроенергії.

Нагадаємо, що 17 березня 2021 в Києві в урядовому кварталі: спочатку біля Офісу президента, потім парламенту і Міненерго – відбулись акції протесту гірників «Львівщини».

327 млн грн заборгували ДП «Львіввугілля» за відвантажену продукцію споживачі різної форми власності. Через це зривалися строки виплати зарплати, сплати ЄСВ та податків. Було неможливим належне підтримання технологічного процесу підприємства та своєчасне введення в роботу нових лав.

Підтримати колег та підняти питання невчасних розрахунків за відвантажене вугілля з боку «Центренерго» приїжджали й гірники Добропілля, актив Незалежної профспілки гірників України шахти «Піонер». Самі шахтарі говорять, що скоріше задоволені результатами перемовин. А от що їх вразило – так це кількість бійців Нацгвардії біля Міненерго. Гірники зазначають, що кількісно представників силового відомства було чи не більше за численність самих протестувальників.

В день протестів в.о. Міністра енергетики України Юрій Вітренко зустрівся із представниками профспілок вугільної промисловості Львівщини.

У зустрічі, крім інших,взяли участь заступник Міністра енергетики України Олександр Зорін, директор департаменту вугільно-промислового комплексу Міненерго Андрій Синюк та представник ПАТ «Центренерго» Віталій Довгаль.

На зустрічі, зокрема, обговорювалось питання стабільних взаєморозрахунків між ПАТ «Центренерго» та державними вугледобувними підприємствами.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.