SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Перевізники попередили про чергове подорожчання громадського транспорту

Автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення в області. Про це повідомляє пресслужба Асоціації перевізників Львівщини на офіційній сторінці у facebook.

Карантинні обмеження вкрай негативно відбиваються на роботі громадського транспорту, зазначають в організації. Постійні зміни зон карантинних обмежень суттєво лихоманять громадський транспорт, що відтак впливає на прийняття непопулярних рішень перевізниками, а саме: автотранспортні підприємства переглядають вартість проїзду на автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення.

Отже, за інформацією в повідомленні, слід очікувати наступних змін на Львівщині:

• Мінімальна вартість проїзду (тариф у першій зоні до 6 км) зросте до 10 (десяти) гривень;

• Тариф на наступні зони зросте залежно від внутрішніх затрат кожного підприємства, на 5 – 10 відсотків від чинного тарифу станом на 1.08.2020 року.

Основними причинами здорожчання вартості проїзду перевізники називають:

1. Вартість пального на ринку постійно зростає за останній місяць і досягла максимальних розмірів за останній рік.
2. Зростання розміру мінімальної заробітної плати з 1.09.2020 року до 5 тис. гривень суттєво вплинуло на розмір податкового навантаження автотранспортних підприємств в умовах зниження прибутків через карантинні обмеження.
3. Обмеження кількості пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні автобуса.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка зазначив, що Сокальське та Самбірське АТП уже змінили тарифи.

Він також уточнив, що тарифи не регулюються обласною адміністрацією, але в ЛОДА знають про вимушене рішення перевізників переглянути вартість проїзду.

Додамо, перевізники області відновили обласні, приміські й міжміські перевезення із дотриманням усіх вимог карантину 23 червня.

Станом на 15 вересня вартість проїзду Сокаль-Червоноград становить 15 грн. По Червонограду проїхатись маршрутою можна за 6 грн, така ж вартість і по Сокалі. До Львова за дорогу автобусом зі Сокаля доведеться заплатити 75 грн.

А мінімальна вартість проїзду тепер становить 10 грн у міжміському транспорті.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.