SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині будуть Червоноградська, Великомостівська, Сокальська та Белзька ОТГ

Відповідне розпорядження прийняли 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів України. Перспективним планом охоплено 100% території області.

«Львівською ОДА подано перспективний план розвитку на розгляд Кабміну 16 березня. У нашій пропозиції враховані ті численні консультації, які були проведені, у тому числі з експертами Мінрегіону. На основі проведених слухань і консультацій Мурованська ОТГ та Сокільницька ОТГ були додатково внесені у перспективний план», – наголосив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Перспективний план із технічними правками згодом буде оприлюднено на Урядовому порталі. Про це пише Львівська ОДА.

«Ми чекаємо, що в протоколі засідання Кабміну буде зафіксована така позиція, що перспективний план затвердять у тій конфігурації, яку подала Львівська ОДА з технічними опрацюваннями, які озвучив профільний Комітет ВР, проте без суттєвої зміни змісту», – додав очільник області.

Зазначимо, що проєкт перспективного плану формування територій громад області розроблений облдержадміністрацією, пройшов широкі громадські обговорення та узгоджений з органами місцевого самоврядування і профільними асоціаціями для досягнення консенсусного рішення.

При розробленні перспективного плану в основу було закладено, що громада – це спроможність і доступність до якісних послуг.

До уваги бралися демографічні показники, фінансова спроможність (наявність надходжень від місцевих податків і зборів, надходження від ПДФО, можливість фінансувати такі сфери, як освіти, первинна ланка охорони здоров’я, культура, апарат управління), площа, нерозривність території та наявність сполучення в межах громади.

Додаємо Проект розпорядження Кабінету Міністрів України

Нижче – скріни з документу про те, які населені пункти району ввійдуть до якої ОТГ.

Читайте також: Нова територіальна громада з центром в Червонограді. Хто увійде до складу нової ОТГ?

1 thought on “На Сокальщині будуть Червоноградська, Великомостівська, Сокальська та Белзька ОТГ

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.