SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На Сокальщині рятувальники проводять рейди у місцях збирання врожаю – у Львівській області висока пожежна небезпека

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на території Львівської області 28 – 30 липня переважно висока пожежна небезпека(4-й клас).

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян не провокувати пожеж на відкритих територіях.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації телефонувати до Служби порятунку “101”!

“Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки збереже від трагічних наслідків” – йдеться в повідомленні Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Нагадаємо, 22 липня інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з головним спеціалістом відділу ЖКГ, екології, природних ресурсів, агропромислового розвитку, енергетики, та інфраструктури Сокальської РДА проведено інформаційний рейд у місцях збирання врожаю у Сокальському районі.

Під час рейду проведено інструктаж з працівниками фермерських господарств під час якого нагадали вимоги пожежної безпеки під час жнив та оглянули наявність протипожежного інвентарю на зернозбиральній техніці.

Під час проведення рейду працівники ДСНС нагадали громадянам, що основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації комбайнів, машин та агрегатів, а також випалювання стерні та післяжнивних залишків.

Інформуючи власників земляних ділянок про вимоги пожежної безпеки під час жнив, рейдова група застерегла від спалювання стерні та післяжнивних залишків, нагадали про відповідальність за такі дії відповідно до чинного законодавства.

Також перевірено наявність та справність первинних засобів пожежогасіння на зернозбиральних машинах, нажаль як показує практика багато господарств знаходиться в стані, далекому від досконалого, і більшість порушень майже ідентична для багатьох – це не повне забезпечення первинними засобами пожежогасіння або не проходження технічного обслуговування та перезарядку вогнегасників, не вся зернозбиральна техніка обладнана іскрогасниками, заземленням та засобами пожежогасіння. Усі ці недоліки сільськогосподарських підприємств негативно впливають на їх протипожежний стан.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.