SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Львівська область сьогодні стала “червоною”

Міністерство охорони здоров’я 23 березня оновило розподіл території України на карантинні зони. До “червоної” зони потрапила Львівська область.

Про це повідомив під час брифінгу щодо епідситуації в області директор Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис. За його словами, на Львівщині перевищений показник госпіталізацій. Він становить понад 65%. А це є причиною для посилення карантину.

“Тенденції за останні дні свідчать про те, що станом на сьогодні на ранок Львівщина, згідно з показниками МОЗ, визначених відповідною постановою Кабінету Міністрів, може потрапити в червону зону. Йдеться про три показники – інтенсивний показник виявлення захворюваності; кількість госпіталізованих пацієнтів на 100 тис. населення протягом 7 діб; завантаженість ліжок з киснем.  Перші два з цих показників станом на сьогоднішній ранок протягом останніх трьох днів перевищили межу норми”, – наголосив очільник Департаменту охорони здоров’я.

За його словами, вчора, 22 березня, відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС, яка прийняла рішення обов’язкового характеру на всій території області – з 24-го по 6-те квітня по Львівській області введено додаткові обмежувальні заходи. 

Читайте також: Карантин на Львівщині: ввели додаткові обмежувальні заходи до 6 квітня

“Ми повинні зрозуміти, що іншого шляху, крім того, щоб дисципліновано дотримуватися всіх вимог карантину, немає. Потрібно уникати місць масового скупчення людей, уникати проведення зустрічей, святкувань, завжди одягати маску і не забувати про гігієну рук. Дотримання карантину, свідомість, в першу чергу, допоможуть нам стабілізувати ту ситуацію, яка є”, – акцентував Орест Чемерис.

Додамо, що вже другий тиждень поспіль у Львівській області фіксують значний ріст захворювання на ковід. Щодня ПРЛ-тестами виявляють близько 1000 нових хворих. Так само збільшилась кількість пацієнтів з важким перебігом хвороби, які потребують госпіталізації.

Станом на сьогодні, 23 березня, ситуація в області відображається у статистиці нижче:

Нагадаємо, у “червоні” зоні заборонено:
🔹 прийом відвідувачів закладами громадського харчування та культури;
🔹 проведення масових, спортивних та інших заходів;
🔹 прийом відвідувачів в спортзалах, фітнес-клубах, басейнах;
🔹 діяльність непродовольчих ринків;
🔹 відвідування навчальних закладів, крім дошкільних закладів та молодших класів.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, невідомо відколи саме Львівщина запровадить обмеження “червоної” зони.

За попередню добу, 22 березня, в області провели 2 210 досліджень на коронавірус, з них – 995 позитивні.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.