SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Львівщина наближається до “червоної” зони. Кількість хворих в Червоноградському районі росте, у двох школах припинено навчання

Епідситуація на Львівщині погіршується. Про це сьогодні, 5 березня, під час брифінгу у Львівській ОДА розповів керівник департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Динаміка останніх днів є тривожною. Так, за кількістю підтверджених випадків, звернень пацієнтів за медичною допомогою, кількістю госпіталізованих, кількістю викликів бригад екстреної медичної допомоги до пацієнтів із підозрою на ковід, ми повертаємося  до показників середини-кінця жовтня 2020 року», – зазначив він.

Так, за минулу добу із діагнозом COVID-19 в області госпіталізували 188 осіб. Скерували на самоізоляцію 1419 людей. Коронавірусну інфекцію методом ПЛР підтвердили у 646 людей. В реанімації перебуває 143 людей, з них на апаратах ШВЛ – 34. Загалом в стаціонарах перебуває – 1690 хворих.

 Як зазначив Орест Чемерис, сьогодні завантаженість ліжкової мережі медичних закладів області становить майже 43%.

Враховуючи ситуацію, керівник департаменту вкотре закликав мешканців області беззаперечно дотримуватись правил карантину: максимально уникати місць масового скупчення людей, дотримуватись дистанції, гігієни рук.

Нагадаємо, що вчора МОЗ оновило розподіл на карантинні зони. Згідно з ним, Львівську область віднесли до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.  

За інформацією начальника Червоноградського міського відділу освіти Ігоря Гомонка, до кінця тижня 11 класів Червоноградської спеціалізованої школи №8 перебувають на самоізоляції, повністю припинено навчальний процес у загальноосвітній школі №6 на Гірнику.

Відтак, керівництво міського відділу освіти та директори шкіл звертаються до батьків з проханням ретельно контролювати стан здоров’я дітей, щоранку проводити температурний скринінг і не відправляти до школи навіть з мінімальними ознаками ГРВІ, оскільки, на жаль, рівень захворюваності серед школярів на вірусні респіраторні інфекції зростає.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.