SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Червоноградка Аліна Пащук – срібна призерка чемпіонату світу з самбо

6 листопада, в місті Нові Сад (Сербія) першу медаль дорослого чемпіонату світу з самбо у складі збірної України здобула 30-річна червоноградка Аліна Пащук.

Вона стала срібною призеркою у ваговій категорії до 48 кг. Для Аліни це найбільший успіх у кар’єрі. Раніше вона також вигравала “срібло” чемпіонату Європи 2012 року з самбо.
В Сербії українка в першій сутичці перемогла місцеву спортсменку Горану Йовановіч, в другій – іспанку Крістіну Касас, а у фіналі поступилася представниці РФ, 35-річній Єлєні Бондарєвій, для якої перемога на чемпіонаті світу стала п’ятою в кар’єрі.

“Знаєте, коли я вийшла у фінал, то трохи розслабилась, адже є медаль, виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу, – розповіла Аліна Пащук. – Хоча налаштувалася, тому що суперниця – росіянка. Не хотіла програти, бо злість присутня через ситуацію на сході та півдні України. Але, як кажуть, через себе не перестрибнеш. Не вистачило більш тактичних в голові розкладів, щоб перемогти імениту суперницю”.

Додамо, що Аліна Пащук закінчила Волинський національний університет імені Лесі Українки і Волинський інститут економіки та менеджменту, зараз на змаганнях представляє Волинську область. В Червонограді третій рік працює тренером. Сама тренується під керівництвом Анатолія Бондарєва, тренерів збірної України Євгена Бондарука і Дмитра Бабійчука, а також не забуває про свого першого тренера з Червонограда Володимира Худолея.

Джрело – Відділення НОК України у Львівській області

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.