SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
86 нових випадків ковіду на Сокальщині за день – район і надалі в “червоній” зоні

9 листопада вступило в дію нове епідемічне зонування. У «червоній» зоні – Пустомитівський, Сокальський, Миколаївський, Перемишлянський райони. Червоноград залишається в “помаранчевій”.

За інформацією головного лікаря Сокальської ЦРЛ, Романа Шведа, станом на 15 год 9 листопада за попередню добу по Сокальському району підтверджено 86 випадків COVID-19: Сокаль-32, с.Острів-1, с.Забужжя-2, с.Карів-2, с.Варяж-6, с.Гута-1, с.Бобятин-2, м.Угнів-1, с.Волсвин-1, с.Поториця-3, с.Хоробрів-1, м.Белз-2, смт.Жвирка-5, с.Опільсько-1, с.Савчин-2, с.Завишень-2, с.Перетоки-1, с.Свитазів-1, с.Бендюга-1, с.Сілець-1, с.Заболоття-1, с.Хлівчани-2, с.Велике-1, с.Копитів-3, с.Бутини-2, с.Равщина-1, с.Горбків-2, с.Шарпанці-2, с.Добрячин-1, с.Стаївка-1, м.В.Мости-2.

Зараз 56 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні в Сокальській ЦРЛ, з них 6 у тяжкому стані в реанімації, 3 з них на ШВЛ. Є і приємна інформація – 11 пацієнтів виписані з одужанням від COVID-19. Та, на жаль, 7 пацієнтів померли.

“Україна переходить на другий етап реагування на коронавірус заборонені планові госпіталізації та операції. Лікарні приймають лише ургентних хворих та хворих з ковідом. На третьому етапі планують розгортати польові шпиталі. Бережіть себе та близьких!” – зазначив Роман Швед.

Нагадаємо, на територіях із «червноним» рівнем епіднебезпеки діятимуть обмеження, передбачені пунктом 15 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. №641. Зокрема, забороняється:

1) відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців);

2) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;

3) приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);

4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);

5) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

6) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

7) відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

8) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

Водночас, дозволяється:

– торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

– провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

–  діяльність з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у м. Львові, Бориславі, Дрогобичі, Моршині, Новому Роздолі, Самборі, Стрию, Трускавці, Червонограді та у Бродівському, Буському, Городоцькому, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірському, Стрийському, Турківському, Яворівському районах області.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.