SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Волейбольний клуб “ДАТСЬКИЙ ТЕКСТИЛЬ” вийшов у першу лігу України

В суботу, 17 квітня, у Сокалі мала пройти повторна перехідна гра за право грати в першій лізі між “Датським Текстилем” та командою “Вгору”. На жаль, херсонські волейболісти не прибули на матч у Сокаль. Команді “Датський Текстиль” зараховано технічну перемогу 3:0 (25:0, 25:0, 25:0).

Зважаючи на те, що у першому матчі між цими командами, що проходив у Скадовську, перемогу здобули наші волейболісти, “Датський Текстиль” здобув право у наступному сезоні представляти Сокаль у першій лізі України.

Шлях до успіху розпочався восени минулого року у першому турі в Луцьку, де “Датський Текстиль” здобув дві перемоги над господарями майданчика та командою з Тернополя. У другому турі, що проходив у грудні в Сокалі, наші волейболісти впевнено перемогли команди з Делятина (Івано-Франківська обл.) та Рокосово (Закарпатська обл.). На третій тур, який проходив також у Сокалі, команди команди з Чернівців та Києва не прибули на змагання, то ж їм у матчах сокальчанами були зараховані технічні поразки. Таким чином, власне, здобувши максимальну кількість очок у групі, “Датський Текстиль” з першого місця вийшов у фінальний етап другої ліги.

Заявки на право провести у себе фінальні змагання подали “Датський Текстиль” та “Бердянськ-БДПУ”. Директорат ФВУ прийняв рішення проводити фінал у Приазов’ї. Тож “Датський Текстиль” вирушив у далеку дорогу за маршрутом Сокаль-Львів-Маріуполь-Бердянськ боротися за медалі чемпіонату. У Бердянську “Датський Текстиль” вперше у своїй історії здобув срібні нагороди чемпіонату України.

Крім того, капітана нашої команди Андрія Ваврука було удостоєно звання МVP чемпіонату, тобто фактично визнано кращим гравцем другої ліги. Ще один наш легендарний гравець Андрій Ганіткевич був визнаний кращим центральним блокуючим другої ліги!

Джерело – FC “Danish Textiles” Sokal

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.