SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Від сьогодні невакциновані не зможуть користуватись громадським транспортом

У Львівській області йде на спад ситуація з захворюваністю на коронавірус. На брифінгу 22 листопада міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що уже цього тижня Львівщина вийде з «червоної» зони.

«За карантинними індикаторами Львівська та Луганська області виходять з «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Тому на цьому тижні ініціюватимемо засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Середній час перебування регіонів у «червоній» зоні майже не змінився і становить 30-35 днів, як і минулої весняної хвилі», – сказав Віктор Ляшко.

Серед показників, які впливають на встановлення рівня епіднебезпеки у регіонах, є зокрема: завантаженість ліжок із киснем, кількість виявлених хворих на коронавірусну інфекцію та кількість госпіталізацій.
Львівщину віднесли до «червоної» карантинної зони наприкінці жовтня, у області ввели обмеження щодо роботи навчальних закладів, закладів культури, а також роботи кафе, ресторанів, ТРЦ, фітнес-клубів. Згідно з карантинним нормами, діяльність закладів була дозволена, якщо усі працівники, а також відвідувачі пройшли повний курс вакцинації (дві дози), або мають негативний ПЛР чи експрес-тест.

Додамо, очільник МОЗ Віктор Ляшко також повідомив про послаблення карантинних обмежень на користування громадським транспортом.

Згідно зі зміненими правилами, до громадського транспорту впускатимуть більше пасажирів. Послаблення обмежень пов’язані з настанням холодів, оскільки людям незручно довго стояти на зупинці.

“Ми переходимо на такий етап, що пандемія стає пандемією невакцинованих людей, і вакциновані не повинні страждати через невакцинованих”, – пояснив Ляшко.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я розробляє зміни до правил “жовтої” зони адаптивного карантину.

“Наразі міністерство працює над змінами до постанови про адаптивний карантин, які будуть передбачати, що в “жовтому” рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати повний курс вакцинації – як для працівників, так і для відвідувачів”, – повідомив він.


Раніше в “жовтій” зоні карантинних обмежень було достатньо однієї дози вакцини від коронавірусу для відвідувачів і працівників громадських закладів.

Також “жовта” зона передбачає носіння масок і дотримання соціальної дистанції.

Масові заходи можливі за умови одна людина – на чотири квадратні метри, у басейнах і фітнес-центрах одна особа – на 10 квадратних метрів.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.