SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Педагог з Сокальської гімназії Ольга Владичко потрапила до топ-50 найкращих учителів України

Дві представниці Львівської області потрапили до топ-50 найкращих учителів України. У півфіналі національної премії Global Teacher Prize Ukraine відзначили педагогиню із Сокаля Ольгу Владичко та львів’янку Лілію Телішевську.

Конкурс відбувається кожного року. Цьогоріч на нього надіслали 3 тисячі 273 анкети. Загалом є 1 870 номінацій. 50 півфіналістів обирали представники п’яти відбіркових офісів, розташованих по Україні.

Лілія Телішевська викладає в середній загальноосвітній школі № 99 міста Львова. Вона є класним керівником, навчає дітей української мови та літератури.

Ольга Владичко працює в Сокальському ліцеї № 1 імені Олега Романіва. Вона веде предмети – Мистецтво, Образотворче мистецтво та Захист Вітчизни.

У своїй роботі Ольга практикує нестандартні уроки — урок-вернісаж, урок-пізнавально-мистецька гра «Сокальщина», урок на свіжому повітрі, художні пленери, урок-екскурсія рідним містом. Також вчителька викладає нетрадиційні розвивальні техніки малювання: монотипія (відбиток), роздмухування туші, акварель по вологому. Кожна дитина чи батьки можуть знайти послідовність виконання вказаних технік у блозі Ольги. Зокрема у ньому вона ділиться порадами та методами викладання предмету із своїми колег.

«На мою думку, дитину потрібно готувати до розуміння прекрасного. Адже мистецтво — це не тільки малюнок, а й перспектива в оволодінні ряду професій: архітектор, художник, мистецтвознавець», – наголосила Ольга Владичко.

Наступний етап – обрання топ-10 найкращих українських вчителів. Переможця національного конкурсу оголосять 2 жовтня.

Джерело – «Освіторія.медіа».

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.