SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
В УГКЦ Владичиці України у Червонограді 6 вересня святкуватимуть храмове свято

6 вересня храмовий празник відзначить парафія Пресвятої Богородиці Владичиці України, що у Червонограді.

16 років спільної наполегливої праці та активного життя об’єднали парафіяльну громаду у міцну і дружню родину. Настоятель храму отець Володимир Ващук запрошує усіх охочих розділити світлу радість свята.

“Цей рік був цікавим, але він був і наповненим страхом, незрозумілістю через пандемію. Все ще продовжується, але життя церкви і молитва в церкві також продовжується, бо без Бога ані до порога. У найважчі моменти людського страху і сумніву людина завжди звертала свій погляд до Бога. І в цьому часі ми також повинні звернутися до Бога – про припинення пандемії, про перемогу над нашим ворогом, про наше щасливе життя”, – говорить о.Володимир.

Він також додав, що якраз перед храмовим празником цьогоріч спільними зусиллями вдалося закінчити реставрацію фонтану з постаментом Пресвятої Богородиці, який знаходиться на подвір’ї церкви. Саме у цьому басейні, за словами настоятеля, і проводиться освячення води у церковні свята. А вже потім щодня можна приходити і набирати з фонтану чисту освячену воду. Цьогоріч у ньому доставили додаткові фільтри.

“24 жовтня 2020 року – виповниться 16 років, з того моменту, коли ми освячували камінь. Покоління змінює покоління, хто був дитиною 16 років тому, вже народив своїх дітей, а хтось вдійшов у вічність. І так життя на парафії у злагоді триває вже 16 років,” – додав священик.

Святкування празнику розпочнеться в суботу зранку з літургії за померлих. Ознайомитись з розпорядком можна нижче:

А ще отець Володимир розповів, що напередодні храмового празника, була розроблена і оголошена вікторина “Я знаю все про парафію Пресвятої Богородиці Владичиці України”. Конкурс стосується історію творення парафії УГКЦ Владичиці України. На переможців чекають призи.

Всі, хто хоче взяти участь, мають дати правильні відповіді на питання у формі для заповнення .

За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. Максимальна кількість балів 18. Відповіді приймаються до 12.00 год суботи, 5 вересня. Після підрахунку балів методом жеребкування з-поміж учасників, які набрали найбільшу кількість балів, буде обрано три переможці.

Телеканал “Бужнет” щиро вітає парафію УГКЦ Владичиці України та її настоятеля отця Володимира Ващука з храмовим святом! Хай над Вами завжди буде Божа опіка.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.