SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Уряд зробив обов’язковим пред’явлення негативного ПЛР-тесту при в’їзді в Україну

Кабінет міністрів зробив обов’язковим для в’їзду в Україну пред’явлення негативного ПЛР-тесту на COVID-19.

Про це під час брифінгу, 23 березня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Були внесені зміни щодо перетину кордону. Після вступу цієї постанови в дію, нами запроваджується, незалежно з якої країни прибуває громадянин, вони всі повинні будуть надати довідку про проведення тестування методом ПЛР не пізніше, ніж за 48 годин. Зрузуміло, з негативним результатом цього тестування”, – сказав Степанов.

Міністр додав, що подібні обмеження наразі діють в усіх країнах Європи, і висловив думку, що Україна не має бути виключенням.

За повідомленням Управління туризму та курортів Львівської ОДА з 24 березня діють оновлені правила перетину кордону (в’їзду/виїзду) для громадян України та іноземців

Для громадян України:
🛡 Потрібно мати негативний ПЛР-тест, проведений не раніше, ніж за 48 годин до перетину кордону
🛡 Інший варіант – встановити додаток «Дій вдома» і вирушати на 14-денну самоізоляцію

Для іноземців:
🛡 Потрібно мати страховий поліс, виданий компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 і обсервацією. Він має діяти протягом усього терміну перебування в Україні
🛡 Потрібно мати негативний ПЛР-тест, проведений не раніше, ніж за 72 години до перетину українського кордону. У випадку його відсутності в’їзд або транзит через Україну іноземцям заборонений.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.