Warning: getimagesize(https://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/gryp-profilaktyka.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

За період з 3 по 9 лютого на грип і ГРВІ захворіло майже 17 тисяч мешканців Львівської області

У цьому епідсезоні в нашому регіоні зафіксували першу смерть від грипу. Померла 66-річна жінка з Сокаля. Хвора звернулася в лікарню на третій день захворювання. У неї лабораторно підтвердили вірус грипу типу А (Н1), пандемічний, або як його ще називають “свинячий грип”. Жінка влітку перенесла операцію на серце, то ж її організм був ослаблений.

Зазначимо, на Львівщині захворюваність на грип і ГРВІ продовжує стрімко зростати. Попри те, що учнів 500 шкіл відправили на карантин. Минулого тижня за допомогою медиків звернулося майже 17 тис. мешканців області, що на 4 тис. більше, ніж попереднього тижня. Майже 60% хворих – діти віком до 17 років.

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у 17 районах області, а загалом на Львівщині він перевищений на 53%.

«Карантин не відразу дає відчутні результати, він дасть про себе знати через тиждень-другий і то за умови, що учні, які зараз на карантині, не збираються групами десь і дворі і разом проводять час. Діти мусять і повинні гуляти на вулиці, але уникати скупчення людей, бо інакше можуть захворіти на грип і ГРВІ», – зазначив Олег Когут, заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Загалом грип доволі часто дає ускладнення у вигляді пневмоній, енцефалітів, тому лікарі радять при перших симптомах захворювання звертатися до лікарів, особливо тим людям, хто має супутні захворювання: цукровий діабет, ожиріння, захворювання серця, дихальних шляхів.

Джерело: zaxid.net.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.