SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У липні 2023 року на Львівщині проведуть чемпіонат світу з футболу серед учнів

У вересні 2021 року  Міжнародна асоціація учнівського спорту (ISF) погодила  проведення в Україні двох міжнародних спортивних заходів у 2023 році – чемпіонату світу з футболу серед учнів улітку та Всесвітньої зимової Гімназіади. З відповідним клопотанням до Міжнародної асоціації за підтримки Президента та уряду України зверталася Українська федерація учнівського спорту.

4 лютого ж за участі голови Львівської ОДА Максима Козицького та заступника голови Івана Собка відбулося засідання організаційного комітету щодо проведення зазначених заходів. Члени комітету під головування міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, серед іншого,  визначили Львів одним із міст проведення чемпіонату світу з футболу серед учнів. Окрім того, комітет узгодив план заходів по підготовці до змагань та їх фінансуванню.

Місцем проведення чемпіонату світу з футболу серед учнів у Львові обрали академію футболу ФК «Рух». Представники Міжнародної асоціації учнівського спорту проінспектували академію у січні цього року та високо її оцінили, зазначивши, що тут змагання можна організувати за найвищими стандартами.

Терміни проведення чемпіонату: 03–10 липня 2023 року. Очікувана кількість учасників: країн (команд) – 48 (хлопці та дівчата); учасників – 1200 учнів.

Друге місто, яке розглядають для проведення чемпіонату, є Київ.

«Проведення чемпіонату світу з футболу серед учнівських команд – це багато нових можливостей для Львівщини. Адже такі престижні спортивні змагання, в яких участь візьмуть десятки країн, стосуються не тільки популяризації спорту серед молоді. Це величезна кількість організаційних моментів, забезпечення логістики, варіант виходу з кризи для індустрії гостинності, а також прекрасний шанс для реклами самої України. Адже ми розуміємо, що крім команд, тренерів і організаторів, до нас приїде багато вболівальників. А я дуже хочу вірити, що на цьому чемпіонаті тренери дорослих команд також зможуть знайти майбутніх зірок світового футболу. І нехай серед них будуть – українські підлітки», – сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Щодо Всесвітньої зимової гімназіади, то Зимові та літні Гімназіади ISF є наймасштабнішими спортивними заходами серед учнів. Їх проводять один раз на два роки з 2018 року, вони  об’єднують учнів у віці від 15 до 18 років у мультиспортивному заході, створюючи унікальний контекст для змагань високого рівня, освітніх програм і культурних обмінів, для заохочення учнів із раннього віку вести здоровий спосіб життя, набувати і розвивати лідерські навички.

Терміни проведення – 27 лютого – 05 березня 2023 року, місце – Івано-Франківська область. Очікувана кількість учасників – 2000 учнів з 50 країн світу. До програми Всесвітньої зимової гімназіади 2023 року пропонується включити 10 видів спорту.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.