SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Червонограді офіційно відкрито ліцей: в ньому будуть два комп’ютерних класи та 17 Multitouch панелей

Сьогодні, 1 вересня, в Червонограді 97 десятикласників приступили до навчання у новому ліцеї.

Ще ніколи педагоги з таким нетерпінням не очікували початку нового навчального року, зазначила директорка новоствореного ліцею Наталія Савченко. А цьогорічне перше вересня особливе ще й тому, що має історичне значення – у Червонограді , відповідно до освітньої реформи, урочисто відкрито новий навчальний заклад.

Тож цієї осені вперше, у Червонограді відчинив свої двері для учнів ліцей. 5 класів ліцеїстів переступили поріг реформованого закладу та впродовж двох років здобуватимуть профільну освіту.

“Ви є перші! В нас будуть виклики – складні, не складні. Але я впевнений, що ми їх вирішимо. Це тому, що ви є – агенти змін, тому що ви – не побоялися, – звернувся з вітальним словом до учнів ліцею голова м. Червоноград Андрій Залівський. Вдячний і педагогічному колективу, який погодився на це, щоб стати ліцеєм. Я дуже хотів би, щоб сучасні методи навчання, сучасна техніка, стали вам в пригоді”.

Також Андрій Залівський додав, що вже наступного тижня в ліцеї буде облаштовано два нових комп’ютерних кабінети, та лінгафонний для вивчення іноземної мови. А до кінця вересня заклад поповнять 17 Multitouch панелей.

“Я впевнений, що цей досвід і ліцей стане вам тим місцем, де ви зможете знімати і сторіс для інстаграму, і тренди для тіп-топу, але в позитивному розумінні цього слова. Хай вам щастить!” – побажав на завершення ліцеїстам мер Червонограда.

У реформованому закладі ліцеїсти навчатимуться у 5-ти класах за трьома профілями – математичним, філологічним та хіміко-біологічним профілем.

Якщо у хіміко-біологічному класі майже всі ліцеїсти планують стати медиками, то в математичному не відкидають думок навіть про кар’єру журналіста, однак чітко переконанні в тому, що логічне мислення однозначно знадобиться у житті.

Додамо, що ще у березні поточного року Андрій Залівський зазначав, що Закон України «Про повну загальну середню освіту» дав можливість випускникам цьогорічних 9-х класів бути першими, хто може скористатися вибором великої кількості профілів. Про він написав на своїй сторінці у facebook.

У кожній школі Червонограда лише 1-2 навчальні профілі, а в ліцеї може бути і 10. Наприклад, крім мови і математики, ще й профіль інформатики, економіки, права, хімії, біології. В інших містах така реформа уже стартувала і їхні діти стають більш конкурентноспроможними при вступі у виші.

Цьогоріч ми можемо побачити всі плюси і мінуси, докореговувати, адже вже з наступного року діти у ліцей підуть у обов’язковому порядку згідно з Законом,” – додав мер міста.

Нагадаємо, офіційне відкриття ліцею відбулось з дотриманням карантинних вимог. А температурний скринінг на вході до навчальних закладів Червонограда проходитиме лише педагогічний колектив. Школярів, які і ліцеїстів, зобов’язують носити маски лише на перервах, а у разі інфікування коронавірусною інфекцією на карантин відправляється цілий клас.

Телеканал «Бужнет» вітає усіх школяриків зі святом і бажає цікавого, яскравого , а головне здорового навчального року.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.