SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
“Тисяча Зеленського” називатиметься “єПідтримка” і на неї можна буде ще й  книг накупити

Верховна Рада України на своєму засіданні у четвер, 2 грудня, у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект про виплату українцям тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. За відповідне рішення проголосували 253 народні депутати.

Програма, в рамках якої повністю вакцинованим українцям виплатять по 1 тисячі гривень, матиме назву “єПідтримка” і стартуватиме 19 грудня. Виплачувати тисячу гривень будуть усім вакцинованим, а не тільки тим, хто зробив щеплення після 19 грудня.

“Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма “єПідтримка”. Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку”, – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко у Facebook.

Як можна отримати гроші?

Спочатку отримати кошти можна буде лише через додаток «Дія» (на спеціальну банківську картку), згодом в уряді обіцяли вигадати варіанти для тих, хто не має смартфонів.

Розплатитися тисячею вакциновані українці зможуть за вичерпний перелік товарів і послуг:

  • квитки в кіно і театр;
  • абонементи у спортзал;
  • авіапереліт чи залізничну подорож у межах країни;
  • придбання книжок (перелік усіх товарів і послуг ще формується).

Українці матимуть чотири місяці, щоб скористатися цими грошима з дня нарахування.

Участь у програмі з боку бізнесу, куди даватимуть «сертифікати», зможуть взяти підприємства з відповідними КВЕД. Спрямування коштів на виплати відбуватиметься коштом перевиконання плану надходжень по податку на прибуток підприємств, рентної плати за використання лісових ресурсів та води, ПДВ з вироблених товарів.

«Метою законопроекту є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб у зв’язку із запровадженням на території окремих регіонів обмежувальних протиепідемічних заходів, що призвели до тимчасового зупинення діяльності суб’єктів господарювання, а також стимулювання суб’єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації», – йдеться у пояснювальній записці.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.