SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу від держави

Мінекономіки разом із Державною службою зайнятості продовжує щотижневе інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.

Як виплачується допомога по безробіттю в період карантину?

На період дії карантину статус безробітного надається людині з першого дня реєстрації в службі зайнятості. Також з першого дня призначається допомога по безробіттю. Звертаємо увагу – призначається, а не здійснюється. Допомога по безробіттю наперед не виплачується.
Станом на 20 травня 2020 року профінансовані видатки на допомогу по безробіттю за І декаду травня. Наступне нарахування за період з 11 по 20 травня здійснено 22 травня, а фінансування допомоги буде проводитись в установленому порядку.

Скільки разів на місяць має виплачуватися допомога по безробіттю?

Допомога по безробіттю виплачується не рідше ніж два рази на місяць, а за згодою безробітного – один раз на місяць.
Допомога по безробіттю виплачується центром зайнятості, у якому зареєстрований безробітний, через банківські установи в установленому порядку.
На період карантину виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування безробітним центру зайнятості/філії, за умови підтвердження безробітним наміру перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

Джерело – Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.