Warning: getimagesize(https://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/otg-piket-1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

Сьогодні, 3 березня, приблизно о 10.00 протестувальники перекрили дорогу біля Львівської ОДА.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У вівторок, 3 березня, на акцію протесту біля Львівської ОДА, де анонсувалося плонад 1 тис. учасників, зібралися близько 300 представників різних сіл та міст Львівщини, які не згідні з із напрацьованим форматом утворення об’єднаних громад. Учасники протесту перекрили рух транспорту вул. Винниченка. Відтак, утворився серйозний затор на вул. Підвальній.

Зокрема, на протест прийшли представники прильвівських населених пунктів, які протестували проти приєднання до майбутньої Львівської ОТГ – Сокільників, Дублян, Грибовичів, Малехова, Мурованської ОТГ.

Також на акції були присутні представники діючої Нежухівської ОТГ Стрийського району, які проти приєднання до Стрийської ОТГ, Волицької ОТГ Мостиського району, які проти приєднання до Шегинівської ОТГ.

Мешканці кількох сіл з Сокальського району виступили за створення окремої Сілецької ОТГ з центром у Соснівці, а не приєднання їхніх сіл до Червонограда. Представники села Куровичі Золочівського району відстоювали створення окремої громади.

Протестувальники прийшли з плакатами: «Нежухівська ОТГ проти примусового приєднання», «Мурованська ОТГ – спроможна громада», «Просимо президента України звернути увагу на свавілля чиновників Львівської ОДА». Учасники акції вимагали повернути на доопрацювання перспективний план утворення об’єднаних громад та «перезавантажити реформу децентралізації на Львівщині», сформувати нову робочу групу, яка буде приймати рішення щодо перспективного плану.

До пікетувальників вийшов голова ЛОДА Максим Козицький та екс-перший заступник голови ЛОДА, а нині вже перший заступник міністра розвитку громад та територій Василь Лозинський. Вони запросили сільських голів та представників громад на розмову до ЛОДА. Під час зустрічі голова ЛОДА попросив учасників акції підготувати офіційні звернення та пообіцяв донести позицію громад до міністерства. Наразі ЛОДА не вимагатиме повернути перспективний план на доопрацювання.

Як повідомлялося, Львівська ОДА скерувала 24 лютого у Кабмін перспективний план формування територій громад Львівської області, яким пропонується уряду затвердити Львівську ОТГ у форматі «великого Львова». Передбачається, що об’єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. Кінцеве рішення щодо перспективного плану утворення громад прийматиме Кабмін.

Джерело – zaxid.net.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.