SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Новобранці Державної спецслужби транспорту прийняли присягу у Червонограді – вперше за останні 17 років

77 військовослужбовців із Хмельницької, Рівненської, Львівської та Волинської областей проходитимуть строкову службу у червоноградських військових частинах Т 0200 та Т 0410. В суботу, 25 липня, солдати присягнули на вірність народу України. Через продовження загальнодержавного карантину це урочисте дійство вперше з 2003 року вирішили провести у Червонограді. До цього часу понад 15 років поспіль новобранці приймали присягу у Восьмому навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту, що знаходиться у Чернігові.

На центральний плац червоноградського військового містечка солдати традиційно зайшли стройовим кроком. Із вітальними промовами до них звернулися командир Першої окремої бригади полковник Андрій Коротченко та заступник міського голови Володимир Коваль.

– Сьогодні ви присягаєте дотримуватися Конституції, з гідністю нести високе звання захисника України, – сказав Андрій Коротченко. – Впевнений, що кожен із вас буде сумлінно виконувати свій службовий обов’язок в ім’я збереження добра, миру та спокою в Україні. Саме вам продовжувати славні традиції захисників батьківщини, кріпити оборону нашої держави, бути надійною опорою у розбудові незалежної України. Тож здоров’я, сил та натхнення вам! Будьте завжди вірними народу України та словам військової присяги.

Від імені новобранців до виступу запросили солдата Ореста Скіцька. Він сказав такі слова:

– Сьогодні почуваємо себе впевнено, бо в цій урочистій атмосфері присягнемо на вірність українському народові. Ми зробили свідомий вибір – стали на захист рідної вітчизни. Це покладає на нас велику відповідальність за наше майбутнє, за мир на нашій землі. Обіцяємо докладати усіх зусиль, терпеливо здобувати необхідні знання, навички і вміння, рівнятимемося на кращих. Служба у Збройних Силах – це для нас вишкіл мужності, сили та терпіння. Ми готові продовжувати традиції наших військових формувань, гордо нести звання українського солдата, захисника.

Після того, як кожен із новобранців зачитав текст військової присяги та підписав її, усі присутні спільно заспівали Державний Гімн України. А згодом свяченою водою солдат та їхніх командирів окропив отець Андрій із церкви святого архистратига Миїхала, що знаходиться на території військового містечка.

Не обійшлася церемонія прийняття присяги і без традиційних творчих номерів. Із піснями та танцями перед новобранцями виступили учасниці хореографічного колективу «Молодички» та заступник командира автомобільної роти лейтенант Дем’ян Брезіцкий.

Під час спілкування із журналістами заступник командира військової частини Т 0200 з морально-психологічного забезпечення майор Павло Лац розповів, що 77 новобранців, які прийняли присягу 25 липня, проходитимуть строкову військову службу впродовж півтора року. 25 із них відправлять до сусідньої військової частини Т 0410, у батальйон механізації. Туди потраплять в основному ті солдати, які мають базові знання із обслуговування автомобільної техніки та вже отримали посвідчення водія. Ще частину бійців відправлять на навчання у Чернігів, де вони зможуть здобути сержантські звання.

Впродовж кількох минулих років інфраструктуру червоноградських військових частин вдалося суттєво покращити, наголосив Павло Лац. На сьогоднішній день військовослужбовці утеплюють стіни їдальні та казарми, замінюють старі вікна та двері на нові, енергозберігаючі. А також ремонтують системи вентиляції, водопостачання та водовідведення.

На сьогоднішній день військовослужбовці частини Т 0200 будують військові казарми та прилеглі споруди на території полігону «Широкий лан», що у Миколаївській області, а також у місті Мукачево Закарпатської області. А ще охороняють 13 важливих об’єктів інфраструктури державного значення у чотирьох областях України. Це – мости, тунелі, аеропорти.

Автор – Андрій Дікальчук

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.