SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
На порталі Дія тепер можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий

Від сьогодні, 21 грудня, на порталі Дія можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий.

Згенерувати сертифікат дуже легко та зручно, оскільки в жовтні Уряд спростив отримання COVID-сертифікатів. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема й Дія.Підпис, для якого було потрібно підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо згоди користувача.

Як згенерувати сертифікат на порталі?

– Авторизуйтеся на порталі Дія: https://diia.gov.ua/.

– Оберіть розділ «Послуги» — «Здоров’я» та оберіть потрібний тип сертифіката: «COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест» чи «Сертифікат про одужання від COVID-19»

– Дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у Дію.

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі «Здоров’я» — «COVID-сертифікат про вакцинацію». З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися на порталі через BankID, якщо вже мають банківську картку. А якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

COVID-сертифікат у Дії є одним із найпопулярніших документів серед українців — на сьогодні згенеровано 12,8 млн сертифікатів. Кількість COVID-сертифікатів щодня зростає. Щоб допомогти кожному українцю отримати сертифікат у Дії, Мінцифри створило спеціальний лендинг. Він доступний за посиланням.

Там можна знайти всю необхідну інформацію про види COVID-сертифікатів, інструкції та необхідні умови для генерування. Також на лендингу розміщені відповіді на найпоширеніші запитання. Наприклад, чому не підтягується сертифікат або що робити, якщо сертифікат зник із застосунку.

Проекти реалізовані Мінцифри спільно з МОЗ України, НСЗУ та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту EU4DigitalUA та Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Нагадаємо, що команда Мінцифри спільно з регіональними командами цифровізації України запустила офлайн-пункти Команди підтримки Дії з допомоги в отриманні СOVID-сертифікатів по всіх областях країни. Також допомогу з сертифікатами можна отримати у ЦНАПах, центрах Дія.Бізнес та деяких бібліотеках.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.