SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Маленькому Іллюсику з Сільця 12 лютого виповниться рік і найбільшим подарунком рідні вважають його одужання

Сім’я Кайгородових зі села Сілець, що у Червоноградському районі на Львівщині, вже вдруге зіткнулись зі страшною бідою

Старший синочок Іванко чотири роки тому вилікувався від раку крові, розповідає мама Галина Кайгородова. Радості у сім’ї не було меж! Зараз він здоровий щасливий хлопчик, та біда прийшла знов. Молодший синочок Ілюша, якому в лютому виповниться 1 рочок, тяжко захворів. Попередній діагноз – нейробластома з пухлиною в черевній порожнині, яка пустила метастази в голову, око, ніс, а тепер і в ніжку.

“Потрібні кошти на різні обстеження, дорогі аналізи поза межами лікарні, якщо хімія зменшить пухлину, то буде оперативне втручання по її видаленю. На що ми дуже надіємось” – розповіла мама маленького Іллюсика.

«В Іллі на голові ми помітили гульку і думали, що вдарився, коли був на ходунках. Наприкінці грудня вона зникла, а після Нового року почала стрімко рости – ніби хтось кульку надув. Не було підвищеної температури, та й апетит не зникав. Педіатр направила нас до гематолога, далі сказали їхати до Львова в лікарню на Пилипа Орлика. Там лежали 2 дні, але стало гірше. Зробили МРТ, КТ голови і лікарі сказали, що дитина може не вижити, – стримуючи сльози продовжує пані Галина.

– Уже майже два тижні ми у реанімації Чорнобильської лікарні. Почали приймати блок хіміотерапії, і 25 січня нам сказали, що ріст пухлини в животі зупинився і тепер з чоловіком чекаємо результатів обстеження, які покажуть, яка це пухлина, скільки паростків вона має і вже тоді зможемо повезти Іллюшу до Києва. Заплатити за обстеження, яке коштувало понад 7000 грн, нам допоміг Благодійний фонд «Крила Надії». Потрібними ліками забезпечує лікарня.

Однак гроші необхідні для численних обстежень, які проводяться поза межами лікарні. Адже на безкоштовне обстеження довелось би чекати від двох тижнів до місяця, а ми не маємо стільки часу! МРТ, КТ – вартісні, а обстеження необхідно пройти у приватних діагностичних центрах кілька разів. Зараз Іллюша у дуже важкому стані і потрібно проводити інші дороговартісні обстеження: 5 тисяч, понад 10 тисяч гривень… Серед щоденних витрат – навіть на памперси. Справа у тім, що Іллюша маленький, і ми не маємо змоги зібрати сечу, як це роблять старші дітки. Медики слідкують за його вагою щоденним зважуванням і тому також зважують памперси, усі показники фіксують, стежать за тим, щоби з організму вчасно виводилась сеча, не накопичувалась рідина. З 9-ої ранку до 9-ої години вечора витрачаємо 12 памперсів, а це понад 100 грн. На сьогодні, допоки стан Іллюші не стабілізується, не йдеться про лікування за кордоном. Щоб провести операцію пухлини в заочеревині, потрібно, щоб вона зменшилася принаймні удвічі. До того ж нам треба буде робити пластику обличчя, оскільки рак «з’їв» лобну кістку справа. Проблем дуже багато.

Коли нас привезли в Чорнобильську лікарню, нам сказали що з такими хворобами дітки одужують і мені стало легше, що лікування є! Не опускати рук і боротися за молодшого синочка мене просто змусив чоловік. Так, Ілля ослаблений, складно переносить блок сильної хіміотерапії: діарея, блювота, сонливий удень, а уночі часто прокидається і капризує через біль у животику. Зараз він похудав, важить 7 кілограмів та 900 грамів, при тому, що мав би мати понад 10 кілограмів. Через слабкість не має сили сидіти.

Поки приймаємо блок хіміотерапії, відмовилися від фруктових та м’ясних пюре, які йому так смакують. А коли синочок почувається краще і йому не спиться уночі, то «допомагає» мені розгадувати кросворди, починає плескати у долоньки, я розмовляю з ним. Він любить музичні іграшки, а найбільше – на Ютубі дитячі пісеньки. Через Skype спілкуємося з братиками. Старшому синові Іванкові зараз 12 років. Коли йому крапали «хімію», він також лежав у реанімації, тож зараз упізнав палату. Запитав у мене: «Що в нашого Іллюшки рак?» Ромчику 9, він дуже вразливий, розуміє, що братику боляче.

Чоловік із дітьми з нетерпінням чекають нашого повернення із лікарні і «без гульки у Іллі»… На нашу родину випали великі випробування: лейкоз у Іванка, лікування, ремісія і рецидив – після 10 блоків сильної хіміотерапії недуга відступила. Упродовж минулого року ми поховали двох бабусь: померла мама чоловіка, а потім моя. А тепер страшний діагноз Іллі… І от перша добра новина: 27 січня Іллю перевели з реанімаційного відділення у хірургічне!Ми знаємо, що лікування буде тривалим, головне, аби був результат! Дуже сподіваємось на молитву і допомогу небайдужих.

Кошти на лікування Іллі Кайгородова можна переказати на картку Галини Кайгородової (мами)

Ощадбанк 5167 4901 3106 3209

Джерело – Нео радіо

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.