Warning: getimagesize(https://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/03/koronavirus-7.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

У Чернівцях підтверджено перший випадок зараження коронавірусом Covid-19. Інфекцією занедужав чоловік, який повернувся в Україну з Італії. 28 лютого у нього з’явилися перші симптоми. Він одразу ж звернувся до сімейного лікаря за консультаціями. Уночі проти 1 березня його стан погіршився і його госпіталізували. Аналізи хворого були відправлені до лабораторії Центру громадського здоров’я, де й підтвердили зараження коронавірусом.

3 березня в Червонограді відбувся брифінг щодо ситуації із коронавірусом. У ньому взяли участь керівниця Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград Анна Ярмола, керівник Червоноградського міського відділу Головного управління Держпродспоживслужби Львівської області Руслан Черник та місцеві ЗМІ.

Коронавірус (nCoV), що з’явився у китайському місті Ухань, вже за кілька місяців поширився світом. В Україні хворих з підозрою на новий небезпечний вірус до сьогодні не було. Але й з виявленням першого випадку коронавірусу в Україні потрібно в першу чергу не піддаватися спалахам паніки і заради власної безпеки дотримуватися профілактичних заходів, а саме:
– уникати масових скупчень людей, а також тісного контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції;
– частіше мити рук з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням;
– людям з симптомами гострої респіраторної інфекції дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовників, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).
В свою чергу, директор Червоноградського ЦПМСД Анна Ярмола запевняє, що заклад забезпечений всіма необхідними дизінфеційними засобами, масками та спецкостюмами, а медперсонал пройшов навчання та знає як діяти у разі виявлення хвороби.
Про профілактику коронавірусу (nCoV) інформує населення і Червоноградський міськвідділ ГУ Держпродспоживслужби.

Детальніше у матеріалі телеканалу “Бужнет” на сторінці Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/buzhnet/videos/549010342375790/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.