SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
«Коронавірус мутував та став агресивнішим», – пульмонолог Надія Рудницька

За останніми світовими даними, вірус сильно змутував, з’явились зміни в його білковій структурі, він щільніше чіпляється до слизових оболонок і став агресивнішим.

Про це 30 жовтня під час брифінгу розповіла пульмонолог Надія Рудницька. Медики фіксують збільшення кількості пацієнтів у стаціонарах.

«Ми боїмось не так кількості, як важкості тих пацієнтів, які потрапляють до стаціонарів. Зі збільшенням кількості пацієнтів з’явилась значна кількість важких хворих, на лікування яких доводиться скеровувати все більше медикаментів та зусиль медичного персоналу. Прикро визнати, але не завжди старання медиків завершуються позитивно та приносять ті результати, на які всі сподіваються. Пацієнти є важкі, перебіг захворювання ставить нові виклики перед лікарями», – акцентувала пульмонолог.

Медики акцентують, що превентивні заходи – дуже важливі, аби не зростала кількість пацієнтів, які із важкими пневмоніями потрапляють до лікарень.

«Важкість пацієнтів, як ми знаємо залежить від кількості вірусів, що потрапили в дихальні шляхи. Ускладнення, викликані коронавірусом є життєво небезпечними, не варто легковажити.  Ситуація є загрозливою. Відповідальність за розвиток подій  – на кожному із нас», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.