SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Компанія “Дрог – Буд” відновить ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська після погодження додаткової угоди на фінансування

У зв’язку з необхідністю проведення додаткових робіт на автомобільній дорозі  Червоноград – Рава-Руська  Служба автомобільних доріг скерувала на погодження до Міністерства фінансів додаткову угоду на суму 9 млн євро.

На сьогодні, 5 жовтня, підрядна компанія “Дрог-Буд”  призупинила ремонтні  роботи на  цій прикордонній дорозі.  Після погодження  документу підрядник відновить ремонт цього напрямку.

Як зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, компанія виконувала роботи в межах Контракту «Проектуй-Будуй» відповідно до Договору між Урядом Республіки Польща та Урядом України про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги. Його специфіка у тому, що підрядник також виконує і проектні роботи.

“Ця додаткова угода, про яку йдеться,  визначає специфіку усіх робіт після того, як ми провели експертизу. На жаль, обсягів Контракту у фінансовій частині є замало, щоб закрити це фінансування і відповідно виникла необхідність підписати додаткові документи. Тиждень тому їх підписали і є певна процедура візування і погодження цих змін і доповнень в Укравтодорі, Мінфіні та Міністерстві інфраструктури. Опісля аналогічний процес з боку польської сторони. Як тільки ці документи передадуть польській стороні, компанія готова повернутись до робіт”,  – зазначив  Олег Береза.

Директор Представництва підрядної організації ТзОВ «Дрог-Буд» наголосив, що основний договір на ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська становить понад 21 мільйон євро. Додатковий договір – ще 9 мільйонів євро. Вартість капітального ремонту одного кілометра цієї дороги – орієнтовно 19 млн гривень.

“Як тільки з Міністерства фінансів вийде хоча б відкорегований основний договір до Варшави на погодження, то це буде сигнал для нас, мобілізувати людей та техніку, щоб знову повернутися на цей об’єкт. Думаю, що сьогодні-завтра цей крок буде зроблено і з наступного тижня ми розробимо план повернення”, – наголосив Валерій П’ятак.

Також він додав, необхідність додаткового фінансування виникла через те, що тендер на капітальний ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська відбувся 5 років тому за кошторисами 8-мирічної давнини. Відповідно за цей час суттєво змінився стан доріг, державні будівельні норми та ціни. Реальна вартість робіт мала б бути удвічі вищою.

“Ми збільшили фінансування додаткових робіт на рівні 30%.Ми готові цього року були дійти до Белза. Якщо ми цього року не довиконаємо роботи, які розпочали, то це буде втрачений час та кошти. Якщо не зробимо, то весною ми будемо це все переробляти», – зазначив Валерій П’ятак.

У свою чергу, заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко підкреслив, що компанія «Дрог-Буд» тривалий час працює на Львівщині і окрім цієї дороги,  виконує роботи за такими контрактами: Яворів – Грушів, де ремонт завершений, Смільниця-Хирів та Нижанковичі – Самбір, де активно виконують роботи.

“Ми хочемо, щоб ця компанія і надалі працювала в області, зокрема на об’єкті Червоноград – Рава-Руська. Зі свого боку, сприятимемо, аби усі необхідні документи були якнайшвидше погоджені», – зазначив Юрій Бучко.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.