SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Із 16 листопада закладам профосвіти рекомендовано організувати навчання у змішаній формі

З 16 листопада закладам професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Важливо, що відвідувати заняття учні зможуть групами не більш ніж 20 осіб.

Такі рекомендації з урахуванням рішення Уряду щодо посилення протиепідемічних заходів надає Міністерство освіти і науки у листі керівникам департаментів освіти і науки, закладів профтехосвіти та навчально-методичних центрів.

Готуючись до змішаного навчання, адміністрації варто організувати процес у такий спосіб, щоб учні та педагоги менше контактували між собою, наприклад, змінити тривалість перерв, час початку та завершення занять тощо. У закладі також рекомендовано організувати регулярне прибирання, проведення дезінфекції предметів загального вжитку. Крім того, в цей період доступ сторонніх осіб, які не беруть участі в освітньому процесі, забороняється.

Нагадаємо, що раніше МОН визначило алгоритм дій працівників профтехів у разі виявлення ознак респіраторного захворювання в учнів або педагогів. Наразі ці рекомендації залишаються чинними.

Джерело – Урядовий портал

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.