SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
У Львівській ОДА закликали духовенство та вірян утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні

Голова Львівської ОДА Максим Козицький закликає священнослужителів та вірян не відвідувати кладовища під час поминальних днів, аби не порушувати карантин.

«Високопреосвященні та Преосвященні Владики!
Всечесні та Всечеснійші отці!
Шановні мешканці Львівщини!

У першу неділю після Великодня християни східного обряду відзначають Томину, або Провідну неділю, котру традиційно вважаємо поминальною.

Прикро, що у цьому році як Великодні свята, так і поминальні дні припадають на період, коли увесь світ бореться з проблемою поширення пандемії коронавірусу. На жаль ліків, окрім дотримання правил карантину, у боротьбі з цією небезпечною хворобою сьогодні немає.
Обмеження, що не дозволяють відвідувати наші храми у свята та неділю, а також у звичний спосіб відзначати поминальні дні болюче сприймаються суспільством. Проте в Україні вже набули розголосу події, коли окремі представники духовенства, що публічно нехтували правилами карантину, самі були уражені хворобою й імовірно наражали на небезпеку ближніх.

Оскільки небезпека зараження не минула, проблема не вирішена – звертаюся з проханням ДОТРИМУВАТИСЯ ПРАВИЛ КАРАНТИНУ та уникати скупчення людей у ці дні. Відвідання духовенством і віруючими кладовищ у поминальні дні після Великодня й Томиної неділі та звершення на них заупокійних молитов прошу перенести на більш пізніший період, наприклад на Троїцьку батьківську поминальну суботу (6 червня 2020 р.) чи Трійцю (7 червня 2020 р.), порадившись із настоятелями Ваших парохій.

Пам’ятаємо, що тільки разом, тільки слухаючи проводу Українських Церков, тільки дотримуючись правил та рекомендацій фахівців, ми переживемо цей складний період без втрат», – йдеться у зверненні очільника Львівщини.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.