SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Фізичним особам-підприємцям відновили виплати на дітей: як отримати допомогу

Уряд відновив виплату допомоги на дітей до 10 років фізичним особам-підприємцям. Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

Так, особи, які отримували виплату допомоги у травні-серпні 2020 року, таку допомогу будуть отримувати і надалі. Нову заяву та документи подавати повторно не потрібно.

ФОПам, які вперше хочуть отримати таку допомогу необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення, за місцем проживання до 15 грудня 2020 року, з пакетом необхідних документів у паперовій формі:

– копіями свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;

– довідкою з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

– копією документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

– копією рішення районної, районної у м. Києві та м. Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Або заповнити електронну заяву за посиланням з фотокопіями відповідних документів.

Зазначимо, допомога надається на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 гривень).

У департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА розповіли, що в області таку допомогу досі отримували 6 303 ФОПи.

«Загальна кількість дітей – 8654, з них до 6 років – 4619, від 6 до 10 років – 4035. Сума виплати за літо склала 62,6 млн грн», –  зазначив начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Василь Гельбич.

Як пояснили у департаменті економічної політики Львівської ОДА, Постанова №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» була розроблена Міністерством соціальної політики та прийнята урядом 22 квітня. Це одна з антикризових програм щодо посилення соціального захисту сімей у період карантину.

29 квітня КМУ виділив кошти в сумі 1,6 млрд грн із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 для надання допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, більшість з яких працює у сфері послуг. Послаблення карантинних обмежень дало змогу більшості фізичних осіб-підприємців відновити свою діяльність. Про покращення умов провадження підприємницької діяльності свідчило також збільшення кількості громадян, які зареєструвались фізичними-особами підприємцями. Тому Кабінет Міністрів відповідною постановою №641 від 22 липня прийняв рішення припинити виплати тимчасової допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям з вересня 2020 року.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.