SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Додому з нагородами! – Червоноградські спортсменки вибороли  медалі на Чемпіонаті Європи

Голова Львівської ОДА Максим Козицький нагородив призерів чемпіонату Європи з велосипедного спорту та їхніх тренерів. Загалом на цих змаганнях спортсмени з Львівщини здобули 6 медалей: одну золоту та п’ять бронзових.

У складі жіночої національної збірної на Чемпіонаті Європи з велосипедного спорту на треку від області взяли участь троє спортсменок: Юлія Бірюкова, Олена Старікова та Тетяна Клімченко. Усі вони – призери змагань.

«Це перша моя перемога на такому чемпіонаті. Я виклалась на всі 100% і у останньому заїзді фінішувала першою, залишивши позаду суперниць з Чехії та Іспанії.Мені дуже приємно бути сьогодні у Львівській обласній державній адміністрації і відчувати підтримку», – зазначила дворазова бронзова призерка чемпіонату Європи та Чемпіонка Європи з велосипедного спорту Олена Старікова.

Зазначимо, що на змаганнях спортсменка посіла третє місце у командному спринті, спринті та стала Чемпіонкою Європи в гонці кейрін. Виступає за Школу вищої спортивної майстерності, репрезентує Збройні Сили України, зокрема Навчально-спортивну базу літніх видів спорту Міністерства Оборони України.

Тренує спортсменку Євген Болібрух, якого також відзначили грошовою винагородою.

Окрім того, Максим Козицький нагородив і Тетяну Клімченко, яка посіла третє місце у гонці скретч та командній гонці переслідування.

«Коли їхала на змагання, то не очікувала нічого. Не знала, якою є моя підготовка, але наполегливо тренувалась. Я задоволена своїм результатом», – поділилась враженнями бронзова призерка чемпіонату Європи з велосипедного спорту.

Вона виступає за Львівський професійний жіночий клуб «LvivCyclingTeam», представляє Школу вищої спортивної майстерності, репрезентує Збройні Сили України, зокрема Навчально-спортивну базу літніх видів спорту Міністерства Оборони України. Тренує Орест Тичко та Віталій Романенков.

Відзначили і Юлію Бірюкову, яка посіла третє місце в командній гонці переслідування. Спортсменка – представниця Львівського професійного жіночого клубу «LvivCyclingTeam», Школи вищої спортивної майстерності. Також репрезентує Збройні Сили України, зокрема Навчально-спортивну базу літніх видів спорту Міністерства Оборони України. Тренує – Орест Тичко.

Нагадаємо, що з 11 до 15 листопада 2020 року у місті Пловдів (Болгарія) відбувся Чемпіонат Європи з велосипедного спорту на треку серед чоловіків та жінок. Загалом у чемпіонаті взяли участь 18 країн Європи.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.