SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
COVID-19: кількість хворих у Львіській області росте

Епідситуація на Львівщині погіршується. Про це свідчать як кількість щоденно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, так і кількість звернень до сімейних лікарів, а також кількість щоденно госпіталізованих пацієнтів у стаціонари області.

«Станом на ранок ліжкова мережа медичних закладів області заповнена на 50 %.  До прикладу, якщо ще 20 лютого в стаціонарах Львівщини перебувало 1195 пацієнтів, то сьогодні їх є понад 1900. Так, за два тижні заповненість ліжкової мережі зросла із 30 до 50%. Серед госпіталізованих – значна кількість важких пацієнтів, які потребують кисневої підтримки», –  розповів сьогодні в межах брифінгу керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як він додав, показник за кількістю госпіталізованих пацієнтів у порівнянні з кінцем лютого зріс на чверть.

Також високий показник кількості підтверджених випадків. До прикладу, за минулу добу коронавірус підтвердили у 351 мешканця області.

Найвищі показники у Львівському та Дрогобицькому районах.

 «Львівським обласним лабораторним центром був підрахований інтенсивний показник виявлення захворюваності. І якщо середній по області наближається до 255 на 100 тисяч населення, то у Львівському районі він становить до 360, Дрогобицький – 320. Ці показники є тривожними»,- додав Орест Чемерис.

Сьогодні ліжкова мережа медичних закладів області забезпечена киснем на понад 90 %. Відтак, усі пацієнти отримують необхідну допомогу. Проте, медики закликають з особливою пильністю дотримуватися карантинних вимог, при можливості залишатися вдома, уникати місць масового скупчення людей, обмежити святкування чи зустрічі.

«Соціальна дистанція, маска, гігієна рук – той мінімумі, який під силу кожному, щоб вберегти себе і своїх рідних»,-  наголошують медики.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.