SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Червоноград: за які гроші і куди перенесуть сцену, яка зараз перед Народним домом

Сцену, що вже чимало років знаходиться перед центральним входом у Народний дім, демонтують. Таке рішення одноголосно підтримали члени виконавчого комітету Червоноградської міської ради на черговому засіданні, яке відбулося 18 червня 2020 року.

Про демонтаж сцени, та як і де відбуватимуться свята в місті, журналісти телеканалу “Бужнет” поспілкувались з директором Народного дому Іванною Ейхорн.

“Відповідно до проєкту за програмою Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна «Ksiezpol & Kristinopol: ethno+geo=perspective» заплановано встановлення нової сцени позаду будівлі Народного дому, а на її будівництво будуть використані елементи демонтованої споруди,” – розповіла керівник Народного дому.

Крім того, Іванна Ейхорн зазначила, що на заплановані роботи буде оголошено тендер, а з бюджету на виконання цих робіт не буде потрачено ні копійки, оскільки проєкт фінансується Європейським Союзом.

“Дане рішення прийнято з аналізу проведення останніми роками загальноміських заходів на Вічевій площі, оскільки День молоді, День міста відзначається на березі річки Західний Буг, День Незалежності  та День шахтаря обмежується святкуванням власними силами, а Відкриття міської ялинки проводиться зимою”.

 Як відбуватиметься відкриття ялинки в Червоноград надалі?

Керівник Народного дому розповіла, що доцільним буде змінити  формат заходу відкриття ядинки, і надалі виставу планують проводити на сцені в приміщенні Червоноградського Народного дому.

Це вирішить ряд проблем, а саме:

1. Учасники театрів та юні глядачі не будуть мерзнути на вулиці.

2. Апаратуру не потрібно буде виставляти при мінусовій температурі для озвучення.

3. На сцені Великого залу Червоноградського Народного дому є необхідні світлові, технічні засоби, аби створити атмосферу казковості під час перегляду дітьми вистави.

Крім того, аби запалити вогні  на міській ялинці, сцена на площі не потрібна, оскільки ведучі можуть озвучити цю подію при допомозі вуличної акустики, яка віднедавна знаходиться на фасаді Червоноградського Народного дому.

“Що стосується Дня Незалежності та Дня шахтаря, то враховуючи не надто велику кількість глядачів, яку ми відслідковували  вродовж останніх років, вважаємо, що проводити такі заходи цілком можливо і на сцені за Народним домом. Якщо  концерти будуть проводитись власними силами, то Народний дім має достатньо звуку для їх реалізації, аби охопити таку кількість глядачів. В разі запрошення професійних  виконавців, то згідно їх технічного райдеру, всеодно потрібно буде замовляти звук та світлове оформлення. Також перенесення сцени частково дозволить вирішити  проблему мешканців будинків на пр.Шевченка навпроти Народного дому, яким гучна музика під час концертів і святкувань заважає відпочивати, ” – зазначила Іванна Ейхорн.

Додамо, що в кожному цивілізованому місті сцена, котра знаходиться  в центрі, по закінченню заходу обов’язково демонтується, для того, щоб  не порушувати архітектурний стиль головної площі міста. Перемістивши сцену за будівлю Народного дому, буде збережено зовнішній вигляд Вічевої площі, а ще з’явиться можливість проводити міські свята в парку.

“До того ж, є ряд заходів, котрі постійно відбувались на Літній сцені за Народним домом. Зрештою, переглядати концерт буде комфортніше у парковій  зоні, аніж на “гарячому асфальті” при відкритому палючому сонці,” – на завершення розмови додала Іванна Ейхорн.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.