SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
800 рослин снодійного маку виявили поліцейські в одному з сіл Сокальського району

На Львівщині поліцейські виявили більше 50 тисяч наркотичних рослин – спецоперація «Мак» триває.

Дільничні офіцери поліції, співробітники секторів реагування патрульної поліції, а також інших підрозділів поліції Львівщини проводять оперативно-профілактичну операцію «МАК-2020», мета якої — виявлення та знищення нелегальних посівів снодійного маку та конопель. Про це йдеться в повідомленні Поліції Львівської області на їхній сторінці у factbook.

Зокрема, 31 липня під час відпрацювання дільничні офіцери поліції Сокальського відділення поліції на присадибній земельній ділянці місцевої мешканки одного з сіл району виявили більше 800 рослин снодійного маку.

Напередодні в одному з сіл Жовківського району дільничні офіцери виявили 137 рослин коноплі, які вирощувала на городі жителька села.

Загалом, від початку відпрацювання на Львівщині поліцейські виявили 119 фактів незаконного вирощування снодійного маку та конопель. Вилучено та скеровано на експертне дослідження більше 50 тисяч рослин маку і майже 550 рослин конопель. За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження, проводяться досудові розслідування.

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникам – позбавлення волі на строк від трьох до семи років, згідно ч.1, ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, спецоперація «Мак» розпочалася 20 травня і триватиме до 24 вересня. Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках та в інших місцях.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.