SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
8 серпня  на території Тартаківського палацу відбудеться грандіозний фестиваль

8 серпня о 15:00 палац Лянцкоронських, що у Тартакові на Сокальщині, відкриває свої двері і запрошує всіх гостей на “TARTAKIV FEST”. Гастрономічно-крафтовий, мистецько-музичний ярмарок талантів, як Сокальщини, так і митців та крамарів з різноманітних куточків нашої України!

О 13:00 футбольний матч: ФК Копитів – ФК Жвирка;
О 15:00 футбольний матч: ФК Тартаків – ФК Фусів

Увазі гостей будуть представлені
– доробки та майстерки гончарів та керамістів: Сергія Івашківа, Дмитра Каганюка, Оксани Мартинович, Віктора Дудка та Андрія Уляницького!
– Вироби та майстеркласи по плетінню з соломи нам представить Іван Кравчук!
– Талановиті дівчата з “Країна HAND MADE” потішать всеможливими виробами ручної роботи!
– Спробувати різні способи хусткування та насолодитись українською вишивкою допоможе чудова пані Віра Олеш – літераторка, письменниця, журналістка, віце-президент БФ”Еко-милосердя” членкиня Національної спілки журналістів України.
– Етноколекцію автентичної вишивки представить етнограф, художник-дизайнер, майстер народної вишивки, писанкарка, співавтор і дизайнер книжок по символіці та колекціонер народного одягу – Віра Чипурко!
– Пані Надія Гнат – рукодільниця, волонтерка БФ”Еко-милосердя”, активістка союзу українок та учасниця Всеукраїнського руху “Книжковий дворик на колесах “- запропонує ЕКО-намиста в унікальних поєднаннях текстилю та зерна!
– Родзинкою програми будуть РАВЛИКИ!!! Візитна карточка Тартаківського палацу!!! І кожен бажаючий матиме змогу почастувати їх під різними соусами та смаками, а також забрати з собою для домашньої дегустації! Цю можливість нам надасть власник равликової ферми пан Роман Мулька!
– Скуштувати справжню сирну продукцію самих різноманітних видів та смаків Вам надасть сім’я Михайлюків з Косівщини з їхньою “Бринза з полонини”.
– Ростислав Крамар потішить унікальними писанками ручної роботи та іншими своїми доробками!
– Виставка робіт художниці Олени Крижик – чиї твори наповнять стіни нашого палацу!
– “Як мед – то ложкою” – спробувати всеможливі бджолярські продукти гості заходу зможуть у пасічника пана Андрія Мандрика!
– Відчути себе справжніми леді та джентльменами відвідувачі зможуть проїхавшись в кареті тих часів, насолоджуючись красою місцевості!

О 18:00 Музична програма обіцяє бути не менш насиченою та цікавою! Народний ансамбль “Галицькі Візерунки”, вокальний самодіяльний колектив “Краяни”, хореографічний колектив народного танцю “Веселка” під керівництвом Надії Ганіткевич, настроєвий виступ у виконанні молодих дарувань Сокальщини під керівництвом Наталії Криштальської, дитяча самодіяльність та багато іншого! Наймолодшу аудиторію чекатимуть АТРАКЦІОНИ, аквагрим, різноманітні розваги та смаколики! Завершиться вечір живою музикою у виконанні неперевершеного Володимира Сича!

Ну і, як завжди, щогодинні екскурсії; Переодягання в костюми що реконструюють епоху Урбанських; Смачна польова кухня; Чудові фотозони та цікаві локації.

Нагадуємо, що ініціатива відродження Тартаківського палацу – некомерційний проект без системного фінансування, життєдіяльність котрого залежить лише від Вашої підтримки.

На 2021 рік організатори мають багато нових планів, зокрема, встановлення огорожі навколо палацу, встановлення постійної точки покриття WI-FI, благоустрій центральної клумби з повним (або частковим) відновленням насаджень XIX ст., встановлення відпочинкових лавок на під’їзній алеї парку, ліхтарів, встановлення інтерактивного інформаційного стенду для відвідувачів палацу. Також є незначні, проте системні витрати на адміністрування проекту, зокрема, оплата праці команди проекту, пальне, засоби для догляду за територією, інформаційна поліграфія, інші господарські та побутові витрати. І однозначно координатори планують цього року податися на конкурс мікропроектів ЛОР, котрий передбачає обов’язкове небюджетне фінансування.

На території палацу стоїть благодійна скринька, пожертви з котрої щопонеділка перераховуються на рахунок Тартаківського палацу з інформуванням про залучені благодійні пожертви на цій ФБ сторінці.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.