SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
“Жовтий” COVID-сертифікат тепер буде дійсним лише 30 днів

“Жовтий” COVID-сертифікат від 6 грудня має термін дії – він буде дійсним протягом 30-ти днів після першої дози вакцини, після чого стане недійсним, якщо не зробити друге щеплення. Окрім цього, відвідувати громадські заклади зможуть особи, які отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

24 листопада, Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №1236, які посилюють карантинні правила.

 «Сьогодні, 6 грудня, в дію вступили нові обмеження, що визначені Постановою №1236, в якій йдеться, що для невакцинованих осіб діють всі правила, які є характерними для червоної зони. Тобто, невакцинованим особам  не можна відвідувати заклади харчування, культури, спорту, а також інші громадські заклади. Ці правила діятимуть і в «жовтій» зоні епіднебезпеки», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За показниками, що характеризують рівень захворюваності, на Львівщині ситуація залишається стабільною, з періодичною тенденцією до покращення.

Станом на сьогодні 2007 осіб знаходиться на стаціонарному лікуванні, з яких 200 перебувають в реанімаційному відділенні, 78 – на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Щодо вакцинації, то загалом на Львівщині однією дозою провакцинувались 920 973 особи, повний курс щеплення пройшли 758 041 особа.

На Львівщині за вчора, 6 грудня, щеплення від ковіду отримали 14 290 оcіб (з них – 5111 осіб отримали першу дозу вакцини, 9179 – другу дозу).

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.