SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
З 1 вересня медикам піднімуть зарплату на 25-70%

Про це під час брифінгу 20 червня заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Кабмін на засіданні 19 червня вирішив підвищити з 1 вересня поточного року заробітну плату медикам другої та третьої ланки. Зарплати лікарів спеціалізованих та високоспеціалізованих медзакладів будуть збільшені на 70 відсотків до їхньої тарифної ставки (в середньому на 3,5 тисячі грн), середнього медичного персоналу — на 50 відсотків від мінімальної зарплати, молодшого медперсоналу — на 25 відсотків від мінімальної зарплати. Уряд також врегулював питання фінансування стажування лікарів-інтернів.

Також Уряд підвищив тарифи на лікування гострого інфаркту та гострого мозкового інсульту до рівня, який дозволить повністю покрити вартість лікування цих хвороб. В Україні 65 відсотків смертей припадає на серцево-судинні захворювання.

До речі, згідно з рекомендаціями МОЗ, носити маски на вулиці потрібно лише у разі скупчення людей і відсутності можливості соціального дистанціювання не менше 1,5 м. Обов’язковим є дотримання маскового режиму в громадському транспорті та в приміщеннях.
На пляжах можна перебувати без маски, але при цьому обов’язково дотримуватись соціальної дистанції, шезлонги розміщувати на відстані не менше 1,5 м.

Джерело – МОЗ України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.