SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Усі додому! – Залізничне та авіасполучення припиниться в ніч на 28 березня

“Літаки до нас прибуватимуть до п’ятниці. В ніч із п’ятниці на суботу будь-яке авіасполучення буде зупинено. Як і сполучення поїздами”, – сказав глава МВС на зустрічі з журналістами 25 березня.

Він повідомив: “Думаю, в п’ятницю (27 березня – ред.) комісія з надзвичайних ситуацій оголосить усі деталі”.

Міністр наголосив, що при цьому конституційні права громадянина України ніхто не скасовував.

“Якщо ви перейшли пішки або на своїй машині кордон України й у вас є паспорт громадянина України – вдома вас приймуть завжди”, – запевнив Аваков.

За його словами, йдеться про те, що до таких речей необхідно ставитися більш суворо, з урахуванням інтересу мільйонів людей, які живуть в Україні.

“Є два дні. Давайте, з’їжджайтеся, дорогі мої. А після цього (рішення про закриття авіасполучення), сидиш ти десь на Цейлоні в хорошій хатині, ну посидь там іще, якщо ти так вирішив. Тому що минуло вже два тижні відтоді, як ми потрапили в таку ситуацію”, – закликав міністр.

Він наголосив на важливості контролю пересування і стану здоров’я людей, які повернулися з-за кордону, оскільки в багатьох, хто повернувся з-за кордону підтверджено інфікування коронавірусом. За словами міністра, всі, хто прибув, проходили тести, але експрес-тести не дають повної картини.

“Кожен, хто прилетів, має бути на самоізоляції чи в обсервації. Кожен із них підписує зобов’язання перебувати на самоізоляції. Ці адреси передаються Національній поліції, і Нацполіція контролює”, – зазначив Аваков.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.