SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Трудова книжка стане електронною. Закон офіційно опубліковано

Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі”, яким запроваджуються електронні трудові книжки, офіційно опубліковано.

Про це йдеться у парламентській газеті “Голос України”.

Закон було ухвалено 5 лютого 265 голосами народних депутатів. Документ встановлює п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. Протягом цього періоду застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так і електронна форма уже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівника з Державного реєстру.

Документ визначає, що внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо), здійснюється працівником і роботодавцем з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Державного реєстру роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис, при цьому також передбачено обов’язок роботодавця вносити на вимогу працівника до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада ухвалила закон про запровадження в Україні електронних трудових книжок.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.