SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
За парти повернуться не всі: у МОН розказали, як будуть навчатися школярі з 25 січня

Міністр освіти України Сергій Шкарлет розраховує, що після локдауну молодші школярі зможуть повернутися до повноформатного навчання, а старші – за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації перейдуть до змішаної форми.

Про це йдеться у його дописі в Telegram-каналі.

«Запитання, яке найчастіше чую протягом останнього тижня, звучить приблизно так: «Чи повернуться діти до шкіл і коли це станеться?» Особливо воно актуальне для батьків учнів 1-4 класів, які зараз опинилися у складній ситуації вибору між роботою та потребою допомагати дітям із навчанням», – зазначив міністр.

Шкарлет вважає, принаймні молодші класи після завершення посилених карантинних обмежень зможуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою.

«На жаль, ухвалення остаточних рішень з окресленого питання не залежить від однієї особи – міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я», – зауважив він.

Шкарлет наголосив, що він цілком поділяє позицію та прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні.

«Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації. Щиро сподіваюсь, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 та спроможність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять нам рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас та нашої сумлінності під час дотримання карантинних вимог», – підкреслив він.

Нагадаємо, 9 грудня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня включно. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень з собою).

Також не працюють кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, басейни, театри. Забороняється відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Водночас працює громадський транспорт.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.