SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
За добу 22 березня в Україну в’їхало понад 15 тисяч осіб, у одного українця експрес-тест підтвердив COVID-19

Упродовж минулої доби – 22 березня, прикордонники оформили понад 22 тисячі осіб, з них на в’їзд – понад 15 тисяч. Більше 13 тисяч з них – це українці, які повернулися з-за кордону.

Сьогодні, 23 березня, планується оформлення евакуаційних поїздів з Латвії та Польщі.

Держприкордонслужба продовжує роботу та взаємодію з іншими органами, щоб українці, які перебувають на суміжній стороні без транспорту, змогли дістатися додому. Упродовж доби із залученням транспорту органів місцевої влади та ДСНС в Україну додому повернулися майже 4 тисяч наших співвітчизників.

Протягом доби прикордонники та працівники санітарно-карантинних підрозділів провели опитування щодо стану здоров’я та виміри температури у більш ніж 15 тисяч осіб. В пункті пропуску «Бориспіль» під час оформлення на приліт пасажирів одного з авіарейсів, громадянин України поскаржився на погане самопочуття. Усі служби діяли відповідно до алгоритму. Чоловіку провели експрес-тест, який показав позитивний результат та підтвердив захворювання на коронавірус. Хворого одразу доставили до інфекційного відділення лікарні.

Також сьогодні прикордонники очікують два евакуаційні поїзди – з Польщі та Латвії. Оформлення потягу «Перемишль-Київ» будуть здійснювати у Львівській області прикордонники Мостиського загону, а потяг «Рига-Київ» оформлятимуть у м. Києві військовослужбовці ОКПП «Київ».

У зоні ООС прийняті окремі рішення щодо перетинання лінії розмежування в обох напрямках майже 100 громадянами, а адмінмежу з ТОТУ АР Крим учора перетнули 215 осіб.

Прикордонники продовжують заходи з охорони державного кордону, гарантування безпеки на лінії розмежування, адмінмежі з Кримом, сприяють людям, які повертаються додому з-за кордону.

Джерело – Державна прикордонна служба України

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.