SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
З 30-го березня сервісні центри МВС розпочнуть видавати номерні знаки за новими правилами

Регіональний сервісний центр МВС ГСЦ у Львівський області інформує: Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 02 березня 2021 року № 166, який набуває чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

«Раніше при реєстрації авто видавались номерні знаки того регіону, в якому зареєстроване місце проживання власника авто.  Відтепер, згідно з Наказом МВС №166 від 2 березня 2021 р.,  номерні знаки присвоюються транспортному засобу з літеросполуками того регіону, у якому було надано послугу. Тобто, якщо для реєстрації автомобіля до сервісного центру МВС у м. Львові звернувся громадянин з Тернополя, чи Дніпра, він отримає номерні знаки з літеросполуками Львівської області — ВС або НС. Така зміна суттєво спростить процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, та знівелює фактор накопичення  номерних знаків з інших регіонів,  що у кінцевому результаті призведе до економії бюджетних коштів», – зазначив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській області Олександр Малашко.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Сервісні центри МВС постійно на зв’язку: із запитаннями, подяками та скаргами до Головного сервісного центру МВС можна звертатися за телефоном: (044) 290 19 88.


Також консультації надаються на офіційній сторінці в Facebook, а відповіді на поширені питання та новини сервісних центрів МВС можна знайти на сайті Регіонального сервісного центру МВС ГСЦ у Львівський області.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.