SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
З 24 січня особи віком 60+ зможуть придбати ліки за кошти «єПідтримки»: як це зробити?

З метою підтримки осіб старшого віку уряд вніс зміни до Програми «єПідтримка», згідно з якими з 24 січня особи віком 60+ зможуть використати кошти програми на придбання ліків. Технічна перевірка віку особи покладається на банки-партнери. Про це під час брифінгу щодо епідситуації в області розповів начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської ОДА Максим Столярчук.

«На момент купівлі ліків потрібно,  щоб людині виповнилося 60 років, щоб у неї було зроблено дві вакцини від коронавірусу, а також вона повинна мати згенерований «зелений» ковід-сертифікат у «Дії». Придбати ліки можна у будь-якій аптеці, код бізнесу (Merchant Category Code – MCC), якої відповідає МCC-коду однієї з визначених Кабміном відповідних категорій діяльності. Якщо здійснити оплату не вдається, отже, бізнес зареєстрований не в тій категорії, у якій надає послуги», – зазначив Максим Столярчук.

«Всі громадяни, які пройшли повний курс вакцинації, можуть скористатися програмою «єПідтримка». Уряд реалізує програму у два етапи. Під час першого етапу Мінцифра забезпечила  її технічну реалізацію та бачення того, наскільки цифрові технології наближають послуги до людей. Другий етап розрахований для тих громадян, які не мають смартфонів, – його реалізує з третього кварталу 2022 року Міністерство економічного розвитку», – додав Максим Столярчук.

Він також розповів, що ще один проєкт, над яким працює Мінцифра, забезпечить особам віком від 12 до 17 років, які мають «зелений» ковід-сертифікат, можливість скористатися коштами «єПідтримки».

Нагадаємо,  що у «Дії» можна згенерувати ковід-сертифікат про отримання бустерної дози вакцини. Це буде окремий документ, де вказують всі три отримані вакцини. Термін його дії – 270 днів з дня отримання бустерної дози.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.