Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/smartnews.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

Міністерство освіти і науки затвердило Порядок виготовлення, видачі та обліку документів про початкову освіту. Відповідний наказ опублікований на сайті МОН.

Відтепер документи про освіту видаватимуться на кожному рівні повної загальної середньої освіти, а процес їхнього обліку відбуватиметься в електронній формі. Наказ набуває чинності 1 вересня 2021 року.

На бажання батьків, школа видаватиме їм паперову копію електронного свідоцтва. Вона видається не пізніше 5 днів після звернення, на аркуші формату А4, з підписом директора школи й печаткою. Замовляти виготовлення дубліката свідоцтва не потрібно – у разі втрати паперової копії батьки можуть звернутися до школи для її повторного отримання.

Школам більше не потрібно обліковувати свідоцтва про початкову освіту. Додатком до нього йде свідоцтво досягнень. Оригінал електронного свідоцтва про початкову освіту створюватиметься за зразком, затвердженим МОН, і зберігатиметься в Єдиній державній електронній базі з питань освіти в Реєстрі документів про освіту.

Окрім того, нововведення дасть змогу швидко виправляти помилки у свідоцтві і зменшити витрати на виготовлення документів про освіту.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.