SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Європротокол – коли і за яких обставин його оформляють?

У патрульній поліції Львівської області підготували роз’яснення аварійних комісарів, про те, що таке європротокол і в яких випадках їх можна оформляти.

Щодня на Львівщині стається кілька ДТП, які взагалі не потребують присутності та втручання патрульних поліцейських. На жаль, не усі водії знають, що можна оформити європротокол. Це заощаджує час, у водія-винуватця не вилучають посвідчення водія, він не несе адміністративної відповідальності і потерпілий швидше отримує компенсацію на ремонт.

Європротокол передбачений пунктом 2.11 ПДР:

“У разі настання дорожньо-транспортної пригоди за участю транспортних засобів, зазначених у чинному договорі обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, за умови експлуатації таких транспортних засобів особами, відповідальність яких застрахована, відсутності травмованих (загиблих) людей, а також за умови досягнення згоди водіїв таких транспортних засобів щодо обставин скоєння дорожньо-транспортної пригоди, за відсутності у них ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, та у разі складення такими водіями спільного повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду відповідно до встановленого Моторним (транспортним) страховим бюро зразка” поліцію викликати не потрібно, а можна оформити європротокол”.

Деталі у відео:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.