SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Як відбуватимуться богослужіння з 22 травня у Червонограді

Рада Церков Львова напрацювала рекомендації священнослужителям та мирянам усіх конфесій щодо роботи й відвідування храмів після пом’якшення карантину. Про це інформує Львівська ОДА.

Серед рекомендацій, зокрема — встановлення станцій гігієни рук біля входу до храмів, обмеження щодо фізичної дистанції між парафіянами, заборона на цілування ікон тощо. 

Львівська обласна державна адміністрація повністю підтримує цю принципову позицію керівників єпархіальних управлінь, церков та духовенства усіх конфесій і закликає мешканців Львівщини дослухатися до їх заклику та продемонструвати чітку громадську відповідальність за здоров’я та життя своїх рідних, дітей та осіб старшого віку. 

Якщо динаміка захворювання на коронавірус у області дозволятиме, буде прийнято рішення про відновлення богослужінь із певними обмеженнями.

Що ж стосується м.Червоноград, священик Роман Сковрон на сторінці Парафії храму св. Йосафата у місті Червонограді у facebook роз’яснив чи можна буде йти до храму на богослужіння з 22 травня.

“Згідно рішенням уряду, щодо послаблення карантину з ⚠️ 22 травня і рекомендацій Ради церков Львова, інформуємо васℹ️ℹ️ℹ️, як відбуватимуться богослужіння в подальшому часі:

📌в храмі⛪️ дозволено перебувати 1 особа на 10 кв.м, а оскільки площа нашого храму біля 900 кв.м, то дозволена присутність в храмі 90 чоловік.

📌 люди, які знаходяться в храмі, повинні бути в масках.

📌відстань між людьми у храмі не менше 1,5 м(за винятком членів однієї родини, що живуть разом)

📌на вулиці може бути присутня необмежена кількість людей, але на відстані не менше 1,5 м. (за винятком членів однієї родини, що живуть разом)

📌щодо вшанування святинь(Хреста, ікон, мощів святих) – то робимо це через поклоніння, без цілування

📌 щодо богословських, канонічних та пасторальних питань(Сповідь, Причастя, тощо) просимо виявляти послух церковній владі(чекаємо вказівок від місцевого єпископа)

📌прохання, щоб біля входів до храму не було скупчення людей, важливим є дотримання карантинних норм, як вияву любові до ближнього.

👏З Божої ласки, поволі, повертаємося до звичайного ритму літургійного життя Церкви. Поширення вітається!” – написав священик.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.