SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Як не стати жертвою шахраїв, здійснюючи покупки через Інтернет – поради від поліції Львівщини

Завдяки послугам онлайн-продавців, ми можемо придбати товар, не покидаючи своєї домівки, що дуже зручно в умовах карантинних обмежень. Водночас, здійснюючи розрахунки з незнайомими людьми, ми ризикуємо залишитись як без коштів, так і без покупок.

Ось декілька простих правил, як правильно робити замовлення в мережі і не потрапити в халепу.

  • Користуйтеся послугами лише відомих та перевірених інтернет-магазинів, ознайомлюйтесь з відгуками інших покупців на відкритих форумах.
  • Якщо при натисканні на запропоноване посилання відразу з’являється переадресація на іншу сторінку, ймовірно, цей сайт зламано, або він містить шкідливе програмне забезпечення, відтак, таким краще не користуватися.
  • Будьте обережними, якщо ім’я та прізвище особи, що пропонує товар, відсутні або схожі на фейкові; якщо продавець пропонує контактувати тільки через e-mail чи миттєві повідомлення; якщо оголошення складено з граматичними помилками і не містить фото товару.
  • Якщо вартість товару занадто низька, порівняно з аналогічними пропозиціями, то від такої краще відмовитись. В такий спосіб замість очікуваного брендового товару Вам можуть надіслати дешеву копію.
  • Пам’ятайте, що найнадійніший спосіб оплати за онлайн-покупки – це післяплата при отриманні товару в поштовому відділенні, при якій ви маєте можливість перевірити якість та ідентичність покупки.
  • Не погоджуйтесь на повну передоплату. Однак, якщо це сталося – ніколи не повідомляйте незнайомим особам інформацію, відмінну від ПІБ та номера картки, зокрема – термін дії банківської картки, CVV2 чи PIN-код.
  • У випадку, якщо ви все-таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь у найближче відділення поліції, адже шахрайство – це кримінальне правопорушення, передбачене ст.190 Кримінального кодексу України.

    Будьте обачними та вдалих вам покупок!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.