SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Як на Сокальщині відбудеться завершення навчального року та ЗНО-2020

“Щодо завершення навчального року в умовах карантину, то цей “іспит” ми всі складаємо вперше. Процедурно, вчителі виходять за графіком на роботу, заповнюють класні журнали. Оцінки учням 1-8 і 10 класів можна надіслати електронно, а з 1 вересня видати результати на руки. В свою чергу, учні випускних класів спочатку проходять сесію ЗНО, а вже потім отримують документ про завершення навчання. Що стосується випускних вечорів, то МОН і ми рекомендуємо бути стриманими. Проте, все на розсуд батьків, ми переконані у їхній свідомості. Окремо хочу додати, що ми вже готуємося до змішаного режиму роботи і навчання восени.
Упродовж літа педагоги Львівщини пройдуть курс використання технічних засобів навчання,”- про це 26 травня у межах брифінгу розповів директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.


Ситуація з впровадженням карантину має дві сторони. Позитивним є те, що і вчителі, і учні мали можливість опанувати засоби дистанційного навчання. За час карантину було враховано усі недоліки цього процесу.

«Відтак, ми надіслали запит в усі заклади загальної освіти. Кожен заклад представив по одному учителю, який проходитиме навчання упродовж літа, аби опанувати використання технічних засобів навчання», – Олег Паска.

Як зазначив директор під час брифінгу, курси відбудуться з метою, щоб з 1 вересня учителі, які їх заслухали, стали консультантами у своїх педагогічних колективах. Загалом, в області понад 1100 працівників освітніх закладів візьмуть участь у такому курсі.⠀
Зазначимо, що з 282 тисяч 291 учнів, які навчаються в загальних закладах середньої освіти Львівщини, 14 тисяч 964 учнів є випускниками 11-ого класу. Вони завершують навчання в умовах карантину.

ЗНО-2020 відбудеться з дотриманням протиепідемічних заходів

Термометрія, одягання масок або респіраторів, розміщення при вході антисептиків для обробки рук – це лише частина протиепідемічних заходів, яких дотримуватимуться під час ЗНО-2020. Про це у межах брифінгу повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Цього року, окрім документів та ручок, у пункт тестування із собою необхідно взяти маску. Діти будуть писати зовнішнє незалежне оцінювання у них. Допускаються саморобні маски. Діти писатимуть тестування із деяких предметів упродовж трьох годин, тому важливо, аби такі маски були зручними. Сьогодні ми готуємося до такої ситуації, не виключено, що можуть бути певні зміни», – наголосила Лариса Середяк.

Розсаджуватимуть учасників зовнішнього незалежного тестування в аудиторіях по 15 осіб на відстані 1,2 метри. Санітарні кімнати забезпечать рідким милом та паперовими рушниками.

Як зазначила директорка Центру, аудиторії будуть добре провітрені. Під час тестування, за винятком інструктажу та аудіювання, рекомендовано відкривати вікна, якщо це дозволять погодні умови. У кожному пункті тестування чергуватимуть медичні працівники закладів освіти або закладів охорони здоров’я.

На Львівщині для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалось 26 тисяч 239 осіб. Понад 14 тисяч – це випускники закладів загальної середньої освіти. В це число входять також студенти коледжів, учні системи профтехосвіти, а також випускники минулих років, які хочуть здобути другу освіту. На території області діятиме 117 пунктів тестування.

25 червня стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Розпочнуть з математики, а завершать 17 липня – хімією, згідно із затвердженим розкладом.

Джерело – Львівська ОДА.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.