SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Як святкувати, щоб не порушити закон? Рекомендації на Вербну неділю і Великдень мешканцям Сокальщини і  Червонограда(перелік трансляцій з храмів)

Сокальська районна державна адміністрація опублікувала на своїй сторінці у facebook звернення до священнослужителів і вірян, у якому рекомендує під час святкових днів дотримуватися правил карантину.

“12 квітня, згідно церковного календаря, християни святкують Вербну неділю. У цей день, ми зазвичай, несли до храмів на освячення лозу.
Проте, цього року, з огляду на надзвичайні обставини, просимо відсвяткувати не порушуючи карантинних обмежень – у ваших домівках за допомогою онлайн-трансляцій.
Просимо священнослужителів звершувати богослужіння без присутності вірних. Де можливо — молитися надворі, зберігаючи соціальну дистанцію та відповідні інші приписи санітарних норм нашої держави.
По можливості забезпечити онлайн-трансляції богослужінь.
Закликаємо усіх суворо дотримуватися правил карантину, бо ці правила продиктовані необхідністю зберегти життя.
Залишайтеся вдома!” – йдеться у повідомленні Сокальської РДА.

Додамо, у Сокалі богослужіння онлайн можна дивитися на сайті катедрального храму св.перв.ап. Петра і Павла за посиланням http://katedra-sokal.org.ua/online-index.html.

У зв’язку зі святами, що наближаються, в Червонограді 10 квітня відбулась зустріч представників поліції та посадовців міської ради зі священниками щодо карантинних обмежень в час святкування Вербної неділі та Великодня.

Духовенству міста було рекомендовано наступне:

📌 Важливо зменшити скупчення людей у храмах;
📌 Заохочувати вірних молитись онлайн;
📌 Проводити Літургії на відкритій території і з дотриманням дистанції між людьми;
📌 Закликати вірян, що перебувають у зоні ризику залишатись вдома;
📌 Храми не зачиняються, але у них може перебувати не більше 10 осіб;
📌 Під час виносу Плащаниці, люди можуть лише поклонятись.

Деталі у відеоматеріалі телекакалу “Бужнет”.

Додатково, з посиланням на газету “Новини Прибужжя”, Червоноградська міська рада запропонувала перелік Богослужінь на Вербну неділю у місцевих церквах онлайн.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.