Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/smartnews.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

Законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”, який прийнятий Верховною Радою України та направлений на підпис Президенту України, внесено зміни до законодавчих актів, які регулюють призначення та виплат деяких державних соціальних допомог.

Цими змінами забезпечується здійснення безперебійних виплат соціальних допомог, продовжено строк звернення за соціальною допомогою та строки виплат соціальної допомоги.

Наприклад, якщо соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям була призначена раніше – її виплата продовжується без подання необхідних документів на період карантину, з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої допомоги на підставі заяви та необхідних документів, поданих після закінчення терміну дії карантину.

Крім того, строки звернення щодо призначення видів державної допомоги сім’ям з дітьми, продовжуються на період карантину, та один місяць після дати його завершення.

Для осіб з інвалідністю, у випадку пропуску, в період карантину, строку переогляду особою з інвалідністю – виплата державної допомоги не зупиняється до закінчення терміну дії карантину з подальшим проведенням перерахунку розміру виплаченої допомоги на підставі заяви та результатів переогляду особи з інвалідністю з дитинства або дитини з інвалідністю.

Джерело – Львівська ОДА

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.