SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону
Вакцинація на Львівщині:  два дні – і 120 медиків отримали захист від коронавірусної інфекції

На Львівщину прибула вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Для області скерували понад 42 тисячі доз вакцини. 50 працівників Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні учора отримали перші вакцини від COVID-19.

Мобільна бригада працює і надалі. Сьогодні, 26 лютого, вакцини отримають понад 80 осіб – працівники 8-ї міської клінічної лікарні міста Львова. 

“Учора на Львівщині стартувала кампанія з вакцинації медичних працівників від COVID-19. Першими стали працівники Львівської обласної клінічної лікарні, які на власному прикладі продемонстрували, що вакцинація – це безпечно і потрібно”, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛЬвівської ОДА Орест Чемерис. 

Нагадаємо, що в перший етап вакцинуватиме одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

“Іншого шляху, окрім вакцинації, якщо ми хочемо повернутися до звичного життя – немає”, – додав Орест Чемерис. 

Додамо, першими вацинованими медиками стали: керівник Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Сергій Федоренко та завідувач 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. 

«Я працюю з ковідом з березня минулого року. Бачила велику кількість пацієнтів, їх страждання, тяжкий стан. Бачила смерті від ковіду. Тому сумнівів щодо того щепитися чи ні, у мене не було», – зазначила вона. 

Нагадаємо, що першочергово вакцинують працівників мобільних бригад з імунізації. Надалі на першому етапі вакцинуватимуть понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.  

Зокрема, в перший етап вакцинуватиме одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).  

«Приїхали люди, які пройшли спеціальне навчання, тоді підписується інформована згода де з’ясовуються різні моменти, що свідчать про те чи може бути людина вакцинованою і проводиться вакцинація. На мою думку, це абсолютно безпечна процедура і вакцинація однозначно не може бути гіршою, аніж сама хвороба», – розповіла про процес вакцинації Таміла Алексанян. 

Джерело – Львівська ОДА.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.