Warning: getimagesize(http://www.smartnews.com.ua/wp-content/uploads/2020/06/smartnews.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/ds001/smartnews.com.ua/www/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

SmartNews

головні новини Червонограда, Сокаля та регіону

«Одяг, який не зношується – доброта» – 12 січня в Сокальському районному народному домі відбувся фестиваль колядок «Різдво Христове Славимо!».

Участь в концерті взяли майже три десятки колективів з усього району. Розпочали свято благословенням отець Володимир Жарський, настоятель храму Вознесіння Господнього, отець Андрій Дутчак, парох церкви Святих Петра і Павла та отець Роман Синицький. Згодом з вітаннями до глядачів звернулись голова Сокальської районної ради Микола Пасько, депутат обласної ради Сергій Касьян та начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій у Сокальська РДА Мирослава Михайлюк.

Першими виступали хоровий та вокальний зведений хор сіл Забужжя і Жвирки. Учасники, які приїхали з різних куточків району колядували сучасні і стародавні колядки.
Представники народного дому села Горбків завітали на свято з вертепом. Стенятинську громаду представляв хор «Плугатар», який існує вже понад 30 років і є одним з найстарших на Сокальщині. Також зі старовинними колядками виступили жителі села Княже – колектив «Надвечір’я», які беруть участь у фестивалі вже вдруге.

Завершував різдвяне свято у Сокалі театр народної пісні «Галицькі візерунки». Особливістю їх номера стали не лише обрядові пісні, а й учасник колективу, який є італійцем.

Організатори фестивалю вручали кожному учасникові подяки та подарунки, які власноруч зробили члени районної асоціації людей з інвалідністю. А також ляльки-мотанки, які виготовили працівники дитячої бібліотеки.

Підсумки третього фестивалю «Різдво Христове Славимо» підбила Мирослава Михайлюк, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігій у Сокальській РДА. Вона подякувала всім, хто долучився до різдвяного дійства в районному народному домі і побажала усім добра і любові.

Детальніше у відео-матеріалі

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.